Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Priznanie hviezdneho Richarda Gera po rokoch: Nebyť horúceho flirtu, všetko mohlo byť inak!

Richard Gere a Julia Roberts Zobraziť galériu (10)
Richard Gere a Julia Roberts (Zdroj: SITA)

NEW YORK – Americký herec Richard Gere si v romantickej komédii Pretty Woman (1990) zahral vďaka kolegyni Julii Roberts. Ako prezradili tvorcovia filmu a hlavní protagonisti v televíznej relácii Today, predstaviteľka prostitútky Vivian Gerea presvedčila, aby prijal úlohu vo filme vďaka horúcemu flirtu.

Rodák z Philadelphie totiž ponuku režiséra Garryho Marshalla najprv odmietol. Filmár sa však nenechal odradiť, dvojicu zoznámil a zo stretnutia odišiel. "Sedeli sme spolu a flirtovali," opísal udalosť 65-ročný Gere. "Potom mi zavolal a spýtal sa, 'Ako to ide?' Ona bola zatiaľ na druhej strane stola a zobrala kúsok papierika, otočila ho a posunula ho ku mne. Bolo na ňom, 'Prosím, povedz áno.' Bolo to veľmi milé, a tak som Garrymu povedal, 'Práve som povedal áno'," priblížil Gere.

Tvorcovia okrem toho prezradili, že pôvodne sa mal film volať 3000 a mal byť o drogách. "Na konci pôvodného scenára mala Richardova postava vyhodiť moju postavu z auta, hodiť jej peniaze a odísť preč. A potom titulky," prezradila 47-ročná Roberts. Po príchode Garryho Marshalla sa ale z titulu stala romantická komédia. 

Snímka Pretty Woman zachytáva príbeh prostitútky Vivian, ktorá sa náhodnou zoznámi s príťažlivým, osamelým a trochu tajomným milionárom Edwardom Lewisom (Gere). Ten jej navrhne, aby mu počas celého týždňa robila spoločnosť a sprevádzala ho na rôznych dôležitých podujatiach. Postupne sa tak začne premena ľahkej ženy na dámu. Vivian sa do Edwarda zaľúbi, on by si ju však chcel udržiavať iba ako milenku. Rozhodne sa preto od neho odísť. Milionár si však uvedomí, že bola chyba nechať ju ísť. V bielom Rolls-Royce, s kyticou a dáždnikom miesto meča ju nakoniec odprosí a požiada o ruku. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu