Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Filmová hviezda prehovorila: Takýto osud čaká herečku v päťdesiatke!

Kristin Scott Thomas Zobraziť galériu (12)
Kristin Scott Thomas (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Anglicko-francúzska herečka Kristin Scott Thomas si myslí, že nedostatok pracovných ponúk pre herečky vo veku 50 rokov je katastrofa a že existuje malá pravdepodobnosť, že sa situácia zmení. Päťdesiatštyriročná držiteľka titulu rytierka-komandérka (DBE) to povedala pre televíziu BBC One.

 „Nebudem vás unavovať príbehmi, ako staršie herečky nedostávajú prácu vo filme, pretože je to nudné. Ale je to pravda, je to katastrofa...Kým sa ľudia nebudú dožívať 150 rokov, nemyslím si, že 50-ročné herečky budú považované za vhodné,“ uviedla v rozhovore.

Rodáčka z Redruthu na juhozápade Anglicka sa tiež vyjadrila k spôsobe výberu svojich hereckých úloh. „Som veľmi dobrá v určitom type úloh. A ľudia budú vždy chcieť, aby ste robili to, v čom ste dobrý. Je to prirodzené. A začína to byť nudné,“ povedala Scott Thomas. „Preferujem hrať v niečom, čo je pre mňa vzrušujúce, pri čom viac riskujem. Uvedomila som si, že filmy, ktoré som takto vybrala, nemali veľký úspech. Ale to nespôsobí, že ich prestanem nakrúcať, pretože ma to baví,“ vyhlásila. 

Kristin Scott Thomas debutovala vo filme snímkou Pod višňovým mesiacom (1986), ktorá jej však vyniesla dve nominácie na Zlatú malinu, a to v kategóriách Najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe a Najhoršia nová hviezda. Neskôr účinkovala v snímkach Horký mesiac (1990) či Štyri svadby a jeden pohreb (1994). V roku 1997 si vyslúžila nomináciu na Oscara a Zlatý glóbus za hlavnú rolu v snímke Anglický pacient (1996). Ďalšiu nomináciu na Zlatý glóbus jej udelili za výkon v dráme Milujem ťa tak dlho (2008). Známa je napríklad aj z filmov Richard III (1995), Zaklínač koní (1998), Náhodné stretnutie (1999), Vila na kopci (2000), Gosford Park (2001), Univerzálna upratovačka (2005), Kráľova priazeň (2008), Lososy v Jemene (2011), Miláčik (2012), Vášeň medzi riadkami (2013) či Len Boh odpúšťa (2013). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu