Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známemu spevákovi to len tak neprejde: Toto je trest za zneužívanie dievčat!

Gary Glitter prichádza na súd Southwark Crown Court v Londýne Zobraziť galériu (10)
Gary Glitter prichádza na súd Southwark Crown Court v Londýne (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britského speváka Garyho Glittera poslal dnes londýnsky súd na šestnásť rokov do väzenia za sexuálne zneužívanie troch dievčat, ktorého sa dopustil v rokoch 1975 až 1980. Sedemdesiatročného hudobníka uznala porota začiatkom februára vinným v šiestich z desiatich bodov obžaloby vrátane pokusu o znásilnenie a pohlavného styku s dievčaťom mladším ako 13 rokov. Glitterovi pritom hrozil až doživotný trest odňatia slobody.

Jedno z dievčat sa Glitter snažil zneužiť v roku 1975, keď malo desať rokov. Žena, ktorej identitu úrady nezverejnili, na súde vypovedala, že v detstve bola viackrát v Glitterovej vile, kde stretla aj ďalšieho hudobníka Alvina Stardusta. Ďalšie dve obete speváka, ktorého už v minulosti odsúdili aj za vlastníctvo detskej pornografie, boli neplnoleté hudobníkove fanúšičky. K zneužitiu 12-ročného dievčaťa došlo v roku 1977 v hoteli v Leicesteri a k obťažovaniu 13-ročnej dievčiny zas v šatni medzi októbrom 1979 a decembrom 1980. 

Gary Glitter, vlastným menom Paul Francis Gadd, si pred niekoľkými rokmi odpykal vo Vietname takmer trojročný trest odňatia slobody za sexuálne obťažovanie dvoch maloletých dievčat. Súd mu v roku 2006 vymeral tri roky odňatia slobody, tento trest mu však neskôr za dobré správanie skrátili o tri mesiace. Po prepustení v roku 2008 sa vietnamské úrady dožadovali okamžitej deportácie hudobníka do Veľkej Británie, Glitter sa ale rozhodol odletieť do Hongkongu, čínske úrady mu však zakázali vstup do krajiny. Rovnaký postup zvolilo aj Thajsko, pre ktoré sa Glitter rozhodol ako pre ďalšiu destináciu. Hudobník sa do svojej rodnej krajiny vrátil v auguste 2008, pričom po príchode ho zaradili do programu na monitorovanie pedofilov a iných kriminálnikov. V októbri 2012 ho zatkli a vypočúvali v súvislosti s vyšetrovaním sexuálneho zneužívania detí, ktorého sa mal dopustiť zosnulý dídžej BBC Jimmy Savile. Po výsluchu ho prepustili na kauciu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu