Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česká hanba: Zlého dvojníka vydávajú za svetovú hviezdu!

Dvojník Jima Carreyho Zobraziť galériu (6)
Dvojník Jima Carreyho (Zdroj: Profimedia)

PRAHA – Na sobotňajšom odovzdávaní výročných filmových cien Český lev vystúpil vraj slávny komik Jim Carrey. Oznámil to jeden z organizátorov večera, režisér Jan Svěrák. Lenže údajná hollywoodska hviezda sa na seba akosi nepodobala.

V úvode Českých levov vystúpil muž, ktorý vystrelil na javisku prúd zlatých konfiet symbolizujúcich hviezdny prach. Supervízor galavečera Jan Svěrák pre portál iDnes.cz tvrdil, že išlo o Jima Carreyho. "Bolo to také tajné, že ho nakoniec nikto nespoznal. Okrem toho si diváci jeho najslávnejšiu podobu pamätajú trochu inak," uviedol Svěrák s tým, že komik momentálna nakrúca v Česku reklamu a pozvanie na udeľovanie Českých levov prijal rád a bez nároku na honorár. "Bolo dohodnuté, že urobí, čo bude treba, ale nechcel narušovať slávnosť ničím veľkým. Vystúpil iba pre svoju a našu radosť," dodal režisér. 

Ivo Mathé z Českej filmovej a televíznej akadémie (ČFTA), ktorá ceny sponzoruje, ale povedal, že sa k údajnému Carreymu nechce vôbec vyjadrovať. Diváci prítomnosť slávneho komika spochybňujú v diskusiách na internete. V mužovi v úvode slávnostného večera Carreyho nespoznali ani účastníci akcie v sále. Pochybnosti vzbudzuje aj porovnanie sobotňajšej podoby údajného herca s aktuálnymi fotkami Carreyho z 15. februára, kedy vystúpil v New Yorku.

Muž, ktorý na galavečere vystúpil, sa na herca príliš nepodobal a za celý čas ani neprehovoril. Šéfka ČFTA Tereza Rychnovská serveru Reflex.cz povedala, že Carrey si sám vyhradil, že nebude pri svojom výstupe hovoriť. "Jim Carrey vedel, že Levy sú sviatkom českých filmárov, a bál sa, že by na seba strhol pozornosť, ktorá má patriť primárne tuzemským kolegom," tvrdí. Pochybnosti divákov v diskusiách pod článkami na internete ale Rychnovská nerozptýlila.

Údajný Jim Carrey na Českom levovi (vľavo) a skutočný herec na nedávnej akcii v zámorí
Zobraziť galériu (6)
Údajný Jim Carrey na Českom levovi (vľavo) a skutočný herec na nedávnej akcii v zámorí  (Zdroj: Sita, Profimedia.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu