Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Problematický syn Jackieho Chana: Drogový škandál ohrozil jeho kariéru, chce druhú šancu

Jaycee Chan sa verejen ospravedlnil Zobraziť galériu (7)
Jaycee Chan sa verejen ospravedlnil (Zdroj: SITA)

PEKING - Syn hviezdy kung-fu filmov Jackieho Chana Jaycee sa dnes verejne ospravedlnil za konzumáciu a držanie marihuany, za čo bol vlani odsúdený na šesť mesiacov väzenia a pokutu 2000 jüanov. Krátko po piatkovom prepustení tiež požiadal o "druhú šancu". Podľa agentúry AP to ukazuje na snahu Pekingu využiť kauzu ku svojej propagande proti drogám.

"Po tejto náprave zo strany justičného systému som zmenil svoj pohľad na život a svoje hodnoty. Veľmi sa hanbím, že som nebol dobrým príkladom. Chcem začať znova, ale viem, že o tom rozhodnú médiá," povedal tridsaťdvaročný herec a spevák Chan na tlačovej konferencii, ktorú naživo prenášala štátna televízna stanica CCTV.
 
Zatknutie Jayceeho Chana v auguste 2014 a následné odsúdenie ohrozilo jeho kariéru v Číne, kde niekoľko filmových a ďalších spoločností uviedlo, že odmietnu zamestnávať osobnosti, ktoré sa previnia užívaním drog. Konzumácia drog v Číne podľa tamojších úradov v posledných rokoch prudko stúpla a vláda vyhlásila tvrdú protidrogovú kampaň. Jackie Chan, ktorý bol pred šiestimi rokmi členom čínskeho protidrogového výboru a prevádzal medzi mládežou protidrogovú osvetu, sa za delikt svojho syna verejne ospravedlnil už vlani.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu