Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pozostalí po Jacksonovi bez rozprávkového odškodného: Súdy majú v jeho smrti jasno

Rodina Michaela Jacksona
Rodina Michaela Jacksona (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Rodina zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona neuspela s odvolaním voči verdiktu v spore so spoločnosťou AEG Live, ktorá podľa nich zapríčinila spevákovu smrť. Kalifornský odvolací súd v piatok rozhodol, že Jacksonovi príbuzní nemajú právo na nový proces, čím potvrdil pôvodný verdikt v prospech AEG Live.

Žalobu na AEG Live podala v roku 2010 spevákova matka Katherine Jackson, pričom požadovala odškodné 1,5 miliardy dolárov. V žalobe tvrdila, že koncertný promotér najal údajne nekompetentného lekára Conrada Murrayho, ktorý mu podal smrteľnú dávku anestetika s účinnou látkou propofol. Porota však v októbri 2013 dospela k záveru, že Murray bol kompetentný vykonávať svoju prácu, a teda k pochybeniu nedošlo na strane AEG Live. Jeden z členov poroty vtedy dodal, že ak by spoločnosť vedela, čo sa deje za zatvorenými dverami, zrejme by spravila zmenu, avšak k žiadnej nedošlo. 

Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou jeho úmrtia bola akútna intoxikácia anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív. Spomínaného Conrada Murrayho odsúdili v novembri 2011 za neúmyselné zabitie speváka na štyri roky väzenia, na slobodu sa však dostal už v októbri 2013, čiže po necelých dvoch rokoch výkonu trestu. Prepustili ho pre dobré správanie a preplnenosť kalifornských väzníc. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu