Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivé praktiky zo života Toma Cruisa: Tejto špine nebudete chcieť veriť!

Tom Cruise je azda najznámejším scientológom. Zobraziť galériu (4)
Tom Cruise je azda najznámejším scientológom. (Zdroj: profimedia.sk)

PARK CITY – Ako to mohla vôbec vydržať?! Túto otázku si v súvislosti so vzťahom Nicole Kidman (47) a Toma Cruisa (52) položia zrejme viacerí. Úspešný herec je totiž vyznávačom scientologickej cirkvi, o ktorej bol nakrútený kontroverzný dokument. Pasáže zaoberajúce sa práve známym umelcom sú viac než škandalózne.

Potešení nebudú! V uplynulých dňoch sa konal filmový festival, v rámci ktorého bol prestavený aj počin s názvom Going Clear: Scientology and the Prison of Belief. Tvorcovia v ňom odkrývajú praktiky scientologickej cirkvi prostredníctvom vyjadrení jej bývalých členov. Mimoriadne zaujímavé sú najmä úryvky týkajúce sa najznámejšieho zástancu tohto vyznania – Toma Cruisa.

Dokument napríklad poukazuje na to, že hercov zväzok s kolegyňou Nicole Kidman bol scientológmi značne ovplyvňovaný. „Cirkev cítila, že Nicole ho od nich ťahá preč. Navyše, jej otec bol uznávaným psychológom, čiže ho v podstate vnímali ako nepriateľa,” prezradil v rozhovor pre hollywoodreporter.com jeden z autorov dokumentu.

Ako ďalej povedal, herečke vraj aj odpočúvali telefón, lebo malo podozrenie, že problémy cirkvi rieši s bežnými ľuďmi. Oveľa viac poburujúce však je, že členovia huckali proti Nicole aj syna a dcéru, ktorých si spoločne s Tomom adoptovala. „Presviedčali ich o tom, že je zlým človekom,” reprodukoval slová jedného z bývalých scientológov autor filmu.

Niet pochýb, že keď súd v roku 2001 jedenásťročné prominentné manželstvo rozviedol, scientológovia zajasali. A ako vykresľuje dokument, ihneď začali Cruisovi zháňať vhodnú partnerku. Do oka im padla herečka Nazanin Boniadi. Členovia cirkvi si vzali dokonca do parády aj jej zovňajšok. Nakúpili jej oblečenie a dali upraviť chrup. Cruisovi však románik s tmavovláskou dlho nevydržal a ona neskôr z cirkvi vystúpila. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu