Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známy spevák Joe Cocker (†70) je mŕtvy: Podľahol ťažkej chorobe!

Joe Cocker Zobraziť galériu (4)
Joe Cocker (Zdroj: SITA)

SHEFFIELD – Vo veku 70 rokov dnes zomrel anglický spevák Joe Cocker. BBC správu potvrdil jeho agent Barrie Marshall, podľa ktorého bol Cocker "jednoducho unikátny" a bude nemožné zaplniť priestor, ktorý jeho odchod zanechá v srdciach blízkych.

Podľa portálu TMZ rodák zo Sheffieldu bojoval s rakovinou pľúc a skonal vo svojom dome v americkom Colorade. "Nepochybne bol najúžasnejším rockovým a soulovým hlasom, aký kedy vzišiel z Británie a po celý život sa vôbec nezmenil," vyjadril sa ďalej Marshall. Cocker bol podľa neho skutočná hviezda, no zároveň zostal láskavým a pokorným mužom, ktorý miloval vystupovanie.

Joe Cocker sa narodil 20. mája 1944. Kariéru začínal coververziami skladieb od The Beatles. Na hudobnej scéne sa stal známym vďaka nezameniteľnému chrapľavému hlasu. V roku 1969 sa "biely soulman" zúčastnil na legendárnom festivale Woodstock, kde odspieval dovedna päť skladieb. V roku 1983 získal prestížne ocenenie Grammy za dueto s Jennifer Warnes s názvom Up Where We Belong. Pieseň z filmu Dôstojník a gentleman (1982) si na konto pripísala aj Oscara. V roku 2001 ho uviedli do siene slávy Grammy. 

Prečítajte si o hudobníkovi a jeho kariére viac na Hudba.sk

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu