Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na koncert svetoznámeho hudobníka prišiel jediný fanúšik!

Bob Dylan
Bob Dylan (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americký hudobník Bob Dylan odohral v nedeľu špeciálny koncert pre fanúšika menom Fredrik Wikingsson. Vystúpenie sa uskutočnilo v priestoroch Academy of Music vo Philadelphii ako súčasť švédskeho filmového projektu Experiment Ensam. Ten umožňuje jednotlivcom zažiť veci, ktoré sú bežne určené pre veľké skupiny ľudí.

Štyridsaťjedenročný Dylanov priaznivec sa na koncerte zúčastnil vďaka priateľovi Andersovi Helgesonovi, ktorý je za spomínaný projekt zodpovedný. Ako Wikingsson povedal pre magazín Rolling Stone, sám seba považuje za pasívneho človeka, no keď sa dopočul o možnosti byť jediným účastníkom koncertu, ihneď vedel, že to chce vyskúšať. Počas vystúpenia sedel v druhom rade, pretože vraj nechcel vydesiť 73-ročného hudobníka a kapelu, ktorá ho na pódiu sprevádzala. 

„Smial som sa tak, že som vyzeral, ako keby som bol pod vplyvom extázy. Čeľuste ma boleli aj niekoľko hodín po vystúpení, pretože som sa nedokázal prestať usmievať,“ opísal svoje dojmy šťastný fanúšik, ktorý si počas koncertu vypočul coververzie piesní ako Heartbeat Buddyho Hollyho, Blueberry Hill Fatsa Domina alebo It's Too Late (She's Gone) z dielne Chucka Willisa. Wikingsson svojmu obľúbencovi viackrát zatlieskal, nikto z muzikantov si ho však nevšímal. Napokon na hudobníkov zakričal, že hrali úžasne, čo vraj rozosmialo Dylana. „Mám dve deti a ich príchody na svet boli skvelé, no vidieť ho, ako stojí na pódiu a smeje sa na mojom hlúpom hlasnom výroku, bolo neuveriteľné,“ opísal jediný účastník koncertu, ktorého záznam plánujú zverejniť 15. decembra na portáli YouTube. „Fanúšikom sa možno nebude páčiť, že tam sedím, no bude to určite cool. Zvuk bol jednoducho fantastický,“ dodal Wikingsson. 

Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, sa narodil 24. mája 1941 v meste Duluth v štáte Minnesota. Prvú kapelu založil už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový album, v súčasnosti má na konte 35 štúdiových nahrávok. Zatiaľ posledná s názvom Tempest vyšla predvlani v septembri. Medzi Dylanove najznámejšie piesne patria Blowin' In The Wind, The Times They Are A-Changin’, Subterranean Homesick Blues, Tangled Up In Blue, Knockin' On Heaven's Door či Just Like A Woman. V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu. Svojho jediného Oscara a jediný Zlatý glóbus dostal za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000). Magazín Rolling Stone zaradil jeho hit Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias. Hudobník sa v júni predstavil v košickej Steel aréne. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu