Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Americká herečka (†32) ležala v priekope 11 dní: Môžu za jej smrť policajti?!

Misty Upham Zobraziť galériu (8)
Misty Upham (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americká herečka Misty Upham zomrela podľa súdneho lekára 5. októbra. Pozostalí uviedli, že v ten istý deň videli 32-ročnú herečku naposledy, keď odchádzala z bytu svojej sestry v indiánskej rezervácii v Auburne v štáte Washington. Miestny policajný veliteľ Steve Stocker sa vyjadril, že v ten deň dostali hlásenie o možnom pokuse o samovraždu, no keď na miesto dorazili, herečku nenašli.

Telo rodáčky z Kalispellu v Montane našli 16. októbra v Auburne. Podľa doterajších informácií Upham objavil príbuzný, ktorý bol členom pátracieho tímu, v približne 46 metrov hlbokej priekope v blízkosti rieky v hustom poraste kríkov a stromov. Členovia rodiny tvrdia, že polícia im nepomohla pri pátraní po zosnulej, ktorá podľa otca väčšinu života trpela psychickými problémami. Stocker pre televíziu NBC uviedol, že urobili všetko, čo mohli.

Herečkin otec napísal na sociálnu sieť Facebook, že dcéra zomrela, keď sa skrývala pred políciou. "Misty sa bála auburnskej polície oprávnene. Počas incidentu, ktorý sa stal pred jej zmiznutím, prišli policajti a nedobrovoľne ju previezli na pohotovosť. Dali jej facku a posadili do policajného auta. Niektorí z nich sa jej začali posmievať. Už bola tma, takže nevideli, že my - jej rodina, sme boli vonku a pozerali sme sa na to cez ulicu. Klopali jej na okno a robili grimasy. Misty plakala a povedala im, že sa k nej takto nemôžu správať, že je herečka a použije svoje konexie aby odhalila ich správanie," uviedol Charles Upham.

Po tom, ako ju príbuzní prišli pozrieť na pohotovosť, zistili, že má zranenia na tvári a ramene. Pracovníci im povedali, že v takomto stave k nim už prišla. Herečka, ktorá si podľa otca nepamätala, čo sa jej stalo, zavolala na políciu. "Keď ju spojili s policajným veliteľom Stockerom, teda myslíme si, že to bol on, spýtal sa jej, čo s tým chce robiť. Odpovedala, 'Práve s tým niečo robím, povedala som vám to, takže s tým niečo spravte'. Dôstojník však uviedol, že sa tým budú zaoberať, iba ak podá formálne trestné oznámenie," dodal otec. Údajné problémy s políciou potvrdila pre americký týždenník Us Weekly aj zástupkyňa rodiny Tracy Rector, ktorá vyhlásila, že Upham bola aktivistka upozorňujúca na neprávosti. "V tejto oblasti má obťažovanie políciou dlhú históriu," vyjadrila sa Rector.

Misty Upham je známa napríklad z drámy Frozen River (2008), za výkon v ktorej ju nominovali na Independent Spirit Award. Okrem toho si zahrala aj v snímkach Skins (2002), Strážca snov (2003), Blízko od seba (2013) alebo Jimmy P. (2014).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu