Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Príčina smrti mladej modelky: Už je jasné, čo ju zabilo!

Peaches Geldof Zobraziť galériu (10)
Peaches Geldof (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Peaches Geldof (†25), dcéra speváka Boba Geldofa, zomrela tento rok v apríli na predávkovanie heroínom. K tomuto záveru dnes podľa agentúry AP dospel koroner Roger Hatch, podľa ktorého si modelka vzala osudnú dávku po tom, čo sa určitú dobu snažila zbaviť závislosti na drogách.

Dcéru známeho organizátora charitatívnych akcií našiel jej muž mŕtvu 7. apríla v spoločnom dome v blízkosti Wrothamu v juhoanglickom grófstve Kent. Lekári nevedeli po prvej ohliadke tela určiť presnú príčinu úmrtia a polícia na základe ich posudku nepredpokladala cudzie zavinenie. Následné vyšetrovanie naznačilo veľkú pravdepodobnosť predávkovania narkotikami. 

Manžel Peaches, anglický hudobník Thomas Cohen, pri dnešnom súdnom vypočutí v anglickom Gravesend podľa agentúry DPA uviedol, že jeho manželka bola závislá na heroíne, ale dva a pol roka pred svojou smrťou brala metadon. Tento syntetický opioid sa v lekárstve využíva na liečbu závislosti na drogách. 

Tento rok vo februári však mladá britská modelka, spisovateľka a televízna moderátorka podľa Cohena opäť začala heroín užívať. Drogu mala vraj schovanú v podkroví ich domu. 

Peaches Geldolf mala s Thomasom Cohenom dvoch synov. Jej matka, televízna moderátorka Paula Yates, zomrela 41-ročná v roku 2000 taktiež na predávkovanie heroínom. 

Svoju kariéru v médiách Peaches začala už v 15 rokoch, keď začala písať stĺpčeky pre časopis Elle. Neskôr spolupracovala ako autorka s ďalšími periodikami a moderovala v televízii, bola tiež príležitostnú modelkou a diskžokejkou. V Británii bola známa aj vďaka neustálemu záujmu bulvárnych médií. 

Šesťdesiatdvaročný Geldof sa preslávil v 70. rokoch ako člen punkrockovej skupiny The Boomtown Rats a neskôr ako usporiadateľ obrích charitatívnych koncertov Live Aid a Live 8. Britská kráľovná Alžbeta II. ho v roku 1986 pasovala za rytiera, bol tiež navrhnutý na Nobelovu cenu za mier.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu