Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Oscarový Hoffman polroka po smrti: Svojim deťom nezanechal vôbec nič!

Philip Seymour Hoffman Zobraziť galériu (7)
Philip Seymour Hoffman (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Zosnulý americký herec Philip Seymour Hoffman zanechal všetok majetok dlhoročnej priateľke, kostymérke Mimi O'Donnell, s ktorou tvoril pár 14 rokov a mal s ňou tri deti.

Podľa závetu O'Donnell zdedí približne 35 miliónov dolárov (v prepočte približne 26 miliónov eur), pričom herec ich spoločným deťom nezanechal nič. Ako Hoffman vysvetlil v poslednej vôli, ktorú napísal v roku 2004, jeho deti nezdedia žiadne peniaze, pretože nechcel, aby ich považovali za dotované.

"Veril, že O'Donnell sa o deti postará," uviedol počas dedičského konania Hoffmanov účtovník David Friedman. Hoci Hoffman a O'Donnell neboli nikdy zosobášení, Friedman prezradil, že sa herec k partnerke správal akoby boli manželia. Podľa súdnych dokumentov mali napríklad spoločný bankový účet. Pár sa však rozišiel niekoľko mesiacov pred Hoffmanovým úmrtím.

Philip Seymour Hoffman sa preslávil snímkou Capote (2005), v ktorej stvárnil spisovateľa Trumana Capoteho. Za tento výkon získal množstvo ocenení vrátane tých najprestížnejších - Oscara, ceny BAFTA alebo Zlatého glóbusu.

Okrem toho si zahral aj v snímkach ako Vôňa ženy (1992), Nie som blázon (1994), Hriešne noci (1997), Happiness (1998), Big Lebowski (1998), Talent pána Ripleyho (1999), Magnólia (1999), Na pokraji slávy (2000), Súkromná vojna pána Wilsona (2007), Pochybnosti (2008), Piráti na vlnách (2009), The Master (2012) či Hry o život: Skúška ohňom (2013). Hoffman zomrel 2. februára 2014 na predávkovanie drogami. Informácie pochádzajú z webovej stránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu