Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Justin Bieber si sype popol na hlavu: Touto fotkou si rozhneval milióny ľudí!

Justin Bieber Zobraziť galériu (7)
Justin Bieber (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Kanadský spevák Justin Bieber sa ospravedlnil za zverejnenie fotografie pri tokijskej svätyni Jasukuni. Dvadsaťročný interpret tak urobil prostredníctvom služby Instagram.

"Počas návštevy Japonska som požiadal šoféra, aby sme zašli k jednej krásnej svätyni. Nesprávne som si myslel, že svätyne sú len na modlenie. Veľmi sa ospravedlňujem všetkým, ktorých som týmto urazil. Milujem Čínu aj Japonsko," napísal.

Spevák zverejnil fotografiu spred svätyne v stredu prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. "Ďakujem za požehnanie," pripísal k fotke. Príspevok následne medzi jeho fanúšikmi a fanúšičkami vyvolal množstvo negatívnych reakcií a Bieber fotografiu stiahol. 

Jasukuni vo svete vyvoláva kontroverzie, pretože medzi vojnovými obeťami, ktoré vo svätyni uctievajú, sú aj 14 vojnoví zločinci. Nachádza sa tu tiež múzeum venované druhej svetovej vojne. 

Bieber pritom podobným spôsobom znepokojil verejnosť aj vlani v apríli. Počas návštevy Domu Anny Frankovej napísal, že keby nemecké dievča židovského pôvodu nezomrelo v nacistickom koncentračnom tábore, bolo by snáď jeho fanúšičkou (takzvanou belieberkou, pozn. red). "Prísť sem bolo pre mňa naozaj inšpiratívne. Anna bola skvelé dievča. Snáď by bola belieberkou," uviedol spevák v knihe návštev múzea sídliaceho v Amsterdame. 

Justin Bieber je rodákom z kanadského Londonu. Debutoval v roku 2009 EP nahrávkou My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) či kompilácia Journals (2013). Spevák, ktorého hitmi sú skladby ako napríklad Baby a Boyfriend, stihol počas kariéry získať okrem iného jednu Brit Award, päť Juno Awards, sedem American Music Awards a dve nominácie na Grammy. Najnovšie o ňom vychádza kniha Justin Bieber Prísne tajné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu