Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smutné sviatky v rodine írskeho hudobníka: Peaches pochovajú v pondelok

Peaches Geldof Zobraziť galériu (10)
Peaches Geldof (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Dcéru írskeho hudobníka Boba Geldofa Peaches Geldof pochovajú na Veľkonočný pondelok v britskom Kente. Súkromný obrad sa bude konať v kostole, v ktorom sa Peaches Geldof v septembri 2012 zosobášila s manželom, hudobníkom Thomasom Cohenom. Na rovnakom mieste sa v roku 2000 konala posledná rozlúčka s matkou zosnulej Paulou Yates, ktorá zomrela na predávkovanie drogami.

Peaches Geldof sa narodila 13. marca 1989. Jej bezvládne telo našli v pondelok 7. apríla v byte v britskom Kente. Modelka a novinárka skonala vo veku 25 rokov, pričom nezanechala žiaden list na rozlúčku. V blízkosti jej tela sa nenašli žiadne tvrdé drogy a neobjavili na ňom ani viditeľné známky zranení.

Podľa obhliadajúceho súdneho lekára vraj zomrela prirodzenou smrťou. Odborníci už vykonali aj pitvu, ktorá však nedokázala určiť príčinu smrti. Vyšetrovatelia následne nariadili vykonať toxikologické testy. Výsledky by mali byť známe v najbližších týždňoch. 

O úmrtí Peaches Geldof informovali 62-ročný otec zosnulej a tiež spomínaný Thomas Cohen, s ktorým mala takmer dvojročného syna Astala a takmer ročného Phaedra. "Peaches zomrela. Veľmi to bolí. Bola z nás všetkých tá najdivokejšia, najzábavnejšia a najinteligentnejšia. Krásne dieťa, ako je možné, že už ju nikdy neuvidíme? Dá sa to vôbec zvládnuť?“ uviedol Geldof. 

"Moju milovanú manželku Peaches sme so synmi Astalom a Phaedrom zbožňovali. Budem ich vychovávať s tým, že budú mať matku vo svojich srdciach. Budeme ju navždy milovať,“ povedal Cohen pre agentúru Associated Press. 

Bob Geldof je známy vďaka pôsobeniu v kapele The Boomtown Rats. Zahral si napríklad v snímke Pink Floyd - The Wall (1982). Je tiež známy aktivista. Je organizátorom charitatívnych koncertov Live Aid a Live 8 či projektu Band Aid známym najmä vďaka hitu Do They Know It's Christmas?, ktorého je Geldof spoluautorom. S Bonom Voxom z U2 spolupracuje na rôznych kampaniach a projektoch na zmiernenie hladu a chudoby v Afrike. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu