Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Otec Supermana a X-mena čelí obvineniu: Drogy, alkohol a sexuálne zneužívanie!

Režisér Bryan Singer Zobraziť galériu (4)
Režisér Bryan Singer (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký filmár Bryan Singer, ktorý má na svojom konte také filmy ako napríklad Superman sa vracia, či X-men, čelí žalobe zo sexuálneho zneužívania neplnoletej osoby. K tomu malo dôjsť v roku 1999. Žalobu podal istý Michael Egan, ktorý tvrdí, že keď mal 17 rokov, tak ho režisér opakovane prinútil k sexuálnemu styku. Štyridsaťosemročný Singer, ktorý sa otvorene hlási k svojej homosexuálnej orientácii, sa zatiaľ k týmto obvineniam nevyjadril.

Egan, ktorý bol v tom čase začínajúcim hercom a modelom, taktiež v žalobe uviedol, že Singer mu dával alkohol a drogy vrátane kokaínu. Taktiež ho mal niekoľkokrát dopraviť na Havaj, kde filmár v tom čase žil. V žalobe sa spomína aj zakladateľ spoločnosti Digital Entertainment Network Marc Collins-Rector, ktorý mal zneužívanie iniciovať.

Egan žiada od filmára bližšie nešpecifikované odškodné. "Hollywood má problém so sexuálnym zneužívaním detí. Toto je prvá z množstva žalôb, ktoré podám, aby som týmto obetiam poskytol hlas a aby som tento problém odhalil," uviedol Eganov právnik Jeff Herman. 

Bryan Singer je rodákom z New Yorku a ako režisér debutoval v roku 1988 krátkometrážnou snímkou Lion's Den, v ktorej si zahral napríklad Ethan Hawke. Medzi jeho najznámejšie filmy patria Podozriví (1995), X-Men (2000), X-Men 2 (2002), Superman sa vracia (2006), Valkýra (2008) alebo Jack, zabijak obrov (2013). V máji sa dostane do slovenských kín jeho snímka X-Men: Budúca minulosť a režírovať by mal aj ďalší diel s názvom X-Men: Apocalypse. Bol taktiež jedným z výkonných producentov seriálu Dr. House (2004 - 2012), pričom dve epizódy aj režíroval. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu