Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krajšia ako pred rokmi: Aha, toto je legendárna Popelka po zásahu odborníkov!

Libuše Šafránková ako Popelka je v upravenom filme ešte krajšia. Zobraziť galériu (10)
Libuše Šafránková ako Popelka je v upravenom filme ešte krajšia.

PRAHA - Akoby ju nakrútili len včera! Tři oříšky pro Popelku sa objavujú na našich obrazovkách už 40 rokov. A na legendárnej rozprávke bol jej vek poriadne viditeľný - neostré zábery, sneh s ružovým nádychom, či Libuše Šafránková s nezdravou zelenkavou farbou. To je však už minulosťou. Česká televízia nechala film počítačovo vylepšiť a Popoluška vyzerá ako nová.

Legendárna Popoluška u nás neodmysliteľne patrí k Vianociam. Česká televízia sa však rozhodla priniesť svojim divákom túto rozprávku počas veľkonočných sviatkov. Prekvapením je aj úplne nová podoba kultového filmu. 

Tři oříšky pro Popelku sa totiž vysielajú už 40 rokov a hoci príbeh vždy očarí, jeho technická podoba bola dosť zlá. Preto sa kompetentní rozhodli zveriť rozprávku do rúk odborníkom na reštaurovanie filmov. „Získať kvalitnú kópiu, ktorú by bolo možné previesť do vysokého rozlíšenia, bolo naozaj ťažké. V Čechách takáto verzia neexistovala. Nakoniec sa nám podarilo dohodnúť s nemeckým distribútorom,” prezradil generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák. 

V novej verzii už sneh nie je ružový, kožené časti kostýmov nemajú oranžový tón a vzory na odevoch sú jasnejšie. A samotná Popoluška ešte viac opeknela. Zelený nádych jej tváre sa stratil a na ostrých záberoch vynikajú jej pôvaby. Krása mladej Libuše Šafránkovej tak zostane navždy uchovaná...

VIDEO: Porovnajte si staré a nové zábery z Popolušky.

Popelka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu