Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Česko má novú kráľovnú krásy: Zvíťazila táto dlhovlasá blondínka

Gabriela Franková Zobraziť galériu (7)
Gabriela Franková (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Českou Miss 2014 sa dnes stala Gabriela Franková z Brna. O víťazke rozhodli prostredníctvom sms správ a online hlasovania diváci. Korunku jej v Hudobnom divadle v Karlíne odovzdala predsedníčka poroty, talianska herečka Sophia Lorenová.

Korunku jej v Hudobnom divadle v Karlíne odovzdala predsedníčka poroty, talianska herečka Sophia Lorenová. Dvadsaťročná dlhovlasá blondínka, ktorá vo finále desiateho ročníka súťaže uspela v konkurencii ďalších deviatich dievčat, bude Česko reprezentovať v medzinárodnej súťaži Miss Universe.  Franková, ktorá študuje Vysokú školu ekonomickú v Prahe, okrem hlavného ocenenia dnes získala aj titul Česká Miss poslucháčov Frekvencie 1.

Českou Miss World 2014 je po dnešku dvadsaťtriročná Tereza Skoumalová z Ostravy. Titulom Česká Miss Earth 2014 sa pýši dvadsaťjedenročná Nikola Buranská z Přerova, pre ktorú hlasovali čitatelia denníka Blesk. Prvú vicemiss vybrala porota, v ktorej popri Lorenovej zasadla napríklad riaditeľka súťaže Michaela Maláčová, biatlonista Ondřej Moravec alebo muzikant Václav Noid Bárta.

Finalistky v karlínskom divadle absolvovali už tradičnú promenádu ​​v plavkách, po nej sa predstavili v medailónoch natočených počas januároveho sústredenia na Mauríciu. Vyskúšali si tam prácu v sklárni či na čajovej plantáži, výrobu trstinového rumu, predaj ovocia, tiež ale pomáhali neveste na indickej svadbe alebo chytali ryby. Potom nasledoval rozhovor dievčat s moderátorom súťaže Liborom Boučkom a tanečné vystúpenia. Disciplíny ukončila promenáda v luxusných večerných róbach.

Počas večera sa predstavili aj víťazky predchádzajúcich deviatich ročníkov súťaže o kráľovnú krásy. Čitatelia serveru Prima Style medzi nimi vyberali Miss sympatia, ktorou sa nakoniec stala minuloročná Česká Miss Gabriela Kratochvílová.

Slávnostný program z karlínskeho divadla vysielala televízia Prima. O hudobnú časť súťaže sa postarali Karel Gott, Lucie Bílá, Celeste Buckingham, Václav Noid Bárta a skupina Chinaski.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu