Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Perinbaba mala prekliaty život: Kruté rany osudu!

Giulietta Masina ako Perinbaba Zobraziť galériu (21)
Giulietta Masina ako Perinbaba

BRATISLAVA – Vianočná klasika, ktorá neomrzí! Aj tak by sa dala nazvať legendárna filmová rozprávka Perinbaba, ktorú ešte v roku 1985 režisérsky aj scenáristicky zastrešil Juraj Jakubisko. Odvtedy však uplynuli takmer tri desaťročia a hlavní hrdinovia sa zmenili na nepoznanie. Pozrite sa, ako vyzerajú dnes a čo sa s nimi vlastne stalo.

Vianoce bez rozprávky Perinbaba by si vedel predstaviť málokto. Na obrazovkách Markízy sa objaví aj dnes. Prinášame prehľad životných osudov ústredných postáv.

 

 

Petra Vančíková-Kolevská
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: SITA)

Krásnu Alžbetku v rozpuku stvárnila dnes už 47-ročná herečka Petra Vančíková-Kolevská. Tá v čase nakrúcania patrila k sladkým osemnástkam a mrazivé zážitky jej v pamäti utkveli dodnes. V roku 1989 síce ukončila štúdium herectva na VŠMU, no v súčasnosti sa tomuto chlebíku prakticky vôbec nevenuje. S manželom založila produkčnú spoločnosť, v rámci ktorej spolupracuje s verejnoprávnou televíziou. Medzičasom sa tak z nej stala príležitostná moderátorka, scenáristka a programová riaditeľka STV. Popri úspešnej kariére stihla porodiť dve dcéry – Bianku a Teu.

Tobias Hoesl
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: profimedia.sk)
Kučeravého fešáka Jakuba sa pred kamerou zhostil nemecký rodák Tobias Hoesl (52), ktorý si práve Perinbabou odštartoval svoju kariéru. Nakoľko s Jurajom Jakubiskom strávil veľmi veľa času aj mimo pľacu, režisér mu takpovediac prirástol k srdcu. Hoci Tobias dodnes patrí k lámačom ženských sŕdc, do päťdesiatky sa mu nepodarilo oženiť, ani splodiť potomka. Či sa situácia za posledné dva roky zmenila, celkom presne nevedno. Tobias však viac než úlohy sladkých krásavcov dostáva práve tie záporné. A jemu to vraj vyhovuje.
Giulietta Masina
Zobraziť galériu (21)
Samotnú Perinbabu si zahrala talianska rodáčka Giulietta Masina, ktorá v roku 1994 navždy odišla do hereckého neba vo veku 73 rokov. Jej filmografia bola síce pomerne bohatá, no v súkromnom živote sa na ňu šťastena príliš neusmievala. Krátko po tom, čo sa vydala za svoju osudovú lásku, režiséra Federica Felliniho, otehotnela. O potomka pod srdcom však prišla pri potrate následkom pádu zo schodov. Neskôr priviedla na svet synčeka, no ten do mesiaca umrel na encefalitídu. Guilietta zomrela na rakovinu pľúc len päť mesiacov po tom, čo pochovala manžela, pre ktorého bola múzou a spriaznenou dušou.
Eva Horká
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: evahorka.estranky.cz)
Rolu peknej a predovšetkým mladej Zubatej si v Perinbabe strihla Eva Horká (46). Tej síce poradili, aby sa na nevďačnú úlohu ešte ako tínedžerka vykašľala, no dodnes túto voľbu neľutuje. Uchytila sa ako herečka na doskách, ktoré znamenajú svet a svoje umenie odovzdáva novej generácii hercov. V súkromí vystriedala viacero partnerov, no toho pravého zatiaľ zrejme nenašla.
Perinbaba mala prekliaty život:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Fragment)
Negatívnu postavu stvárnila aj Soňa Valentová (67), ktorej prischla úloha zlej macochy. Na vymenovanie projektov, na ktorých sa herecky podieľala, by nestačili prsty hneď niekoľkých rúk. Je vdovou po režisérovi, ktorému priviedla na svet dve dcéry – Katarínu a Natáliu Hasprové. Kvôli žiarlivostným scénam herecká hviezda síce uvažovala nad rozvodom, no s temperamentnou polovičkou nakoniec krízu ustála.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu