Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hnev Chandlera z Priateľov v priamom prenose: Môžu za to drogy!

Matthew Perry počas relácie vysielanej v priamom prenose. Zobraziť galériu (6)
Matthew Perry počas relácie vysielanej v priamom prenose. (Zdroj: SITA, Youtube)

LONDÝN – Do ostrého stretu sa v televíznej debate o drogách dostal v pondelok americký herec Matthew Perry s britským konzervatívnym novinárom Petrom Hitchensom. Po debate v priamom prenose v spravodajskom programe stanice BBC Newsnight museli obaja opustiť štúdio každý iným vchodom.

Štyridsaťštyriročný Perry je známy predovšetkým zo seriálu Priatelia. Netají sa tým, že je vyliečený alkoholik a že sa dostal zo závislosti od liekov. Podporuje aj protidrogové kampane. V relácii zdôrazňoval, že návyk na drogy je nutné tiež liečiť ako chorobu a nie len narkomanov zatvárať do väzenia. Hitchens, ktorý patrí k známym konzervatívnym komentátorom a píše pre bulvár Daily Mail, naopak zdôrazňoval, že návyk na drogy je len "fantáziou" a je možné ho prekonať vôľou. Presadzoval "prísny a efektívny trestný systém, ktorý by predovšetkým presvedčil (narkomanov), že nie je rozumné brať drogy".

Zhrozený Perry najprv len Hitchensovi povedal, že nevie, o čom hovorí. "Tvrdíte veci, ktoré sú tak smiešne ako hovoriť, že Peter Pan je skutočný," povedal neskôr herec. Hitchens zdôrazňoval, že návyk na drogy nie je choroba. Na námietku , že sú o tom presvedčení aj lekári, odpovedal, že "lekári stále robia mimoriadne veci". "Asociácia amerických psychiatrov roky tvrdila , že homosexualita je choroba a mýlila sa," povedal.

Popudený Perry mu odvetil, že by mal "čítať niečo iné, než svoju knihu". Narážal na Hitchensovu knižku The War We Never Fought : The British Establishment 's Surrender To Drugs ( Vojna, ktorú sme nikdy nebojovali: Kapitulácia britského establishmentu pred drogami). Debata bola natoľko konfrontačná, že šéfredaktor relácie Newsnight Ian Katz neskôr na twitteri uviedol, že zabezpečil, aby Perry a Hitchens odišli každý iným vchodom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu