Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kvôli sláve si zmenili meno: Priezviská týchto celebrít by polichotili málokomu!

Katy Perry Zobraziť galériu (5)
Katy Perry (Zdroj: SITA)

NEW YORK – Ak si myslíte, že niektoré celebrity boli ku sláve predurčené už svojím úžasným, ľubozvučným či ľahko zapamätateľným menom, tak to pustite z hlavy. V mnohých prípadoch ide o "umelecký pseudonym", ktorý si tisíce slávnych vybrali z mnohých rôznych dôvodov.

Niektorí mali napríklad dojem, že chytľavějším menom ľahšie zaujmú davy - a iným sa nepáčilo meno, ktoré im vybrali rodičia. Hŕstka hercov si potom meno zmeniť jednoducho musela, pretože ich odborový zväz v USA povoľuje registráciu len jedného človeka pod jedným menom. To je prípad hviezdy filmov o Batmanovi Michaela Keatona, ktorý sa stal Keaton, lebo Michael Douglas už v systéme figuroval.

Detská televízna hviezdička a teraz speváčka Miley Cyrus dostala od rodičov krstné mená Destiny Hope. Ako dieťa sa ale stále smiala, preto ju rodičia začali prezývať "smiley" - usmiata - a z toho neskôr vznikla skratka Miley. Alebo napríklad speváčka Katy Perry, ktorá sa narodila ako Kathryn Hudson. Podľa serveru news.com.au sa rozhodla zmeniť si priezvisko na Perry, čo bolo dievčenské meno jej matky, aby si ju ľudia neplietli s herečkou Kate Hudson.

Herečka Olivia Wilde, ktorá je hviezdou filmov TRON, sa pôvodne volala Cockburn - a vcelku pochopiteľne teda nebola nijako nadšená z priezviska, v ktorom sa vyskytuje aj jedno z anglických synoným pre penis.

Spevák Elton John si zase zmenil meno z pôvodného Reginald Kenneth Dwight, o ktorom mal pocit , že nepatrí medzi najchytľavejšie v hudobnom priemysle. A asi mal pravdu. Herec Joaquin Phoenix prišiel na svet ako Joaquín Rafael Bottom. A vzhľadom k tomu, že "bottom " znamená okrem iného aj zadok, zmenou mena zaťal tipec všetkým, ktorí na túto tému trúsili anatomické vtipy.

Herecký drsňák Vin Diesel sa pomerne skoro rozhodol rozlúčiť so svojím pôvodným menom Mark Sinclair Vincent. Vzhľadom k tomu, že v posledných rokoch hviezdi vo filmovej sérii Rýchlo a zbesilo, bol "Diesel" evidentne správna voľba.

Herečka Demi Moore zrejme tiež mala pocit, že má viac šancí začať úspešnú kariéru, ak si vyberie iné meno než Demetria Gene Guynesová. A rovnaké rozhodnutie pred rokmi urobil herec Michael Caine - pôvodným menom Maurice Joseph Micklewhite.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu