Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Angelika, markíza anjelov smúti: Jej milenec tragicky zomrel... Desivá autonehoda!

Takto si Giuliana Gemmu pamätajú tisícky žien.
Takto si Giuliana Gemmu pamätajú tisícky žien.

RÍM - Smutná správa! Herec Giuliano Gemma (†75) v utorok večer zahynul pri desivej dopravnej nehode. Po čelnej zrážke bol vo vážnom stave a zraneniam podľahol počas prevozu do nemocnice. Známy bol najmä ako Nicolas v prvých dvoch dieloch o Angelike. V čase vysielania po ňom platonicky túžilo mnoho žien.

Pri dopravnej nehode pri Ríme zahynul taliansky herec Giuliano Gemma. Mal 75 rokov. Informovala o tom agentúra AFP. Podľa talianskych médií sa nehoda stala v utorok pred ôsmou hodinou večer na ceste do Cerveteri. Išlo o čelný náraz, stav umelca sa hneď javil ako kritický. Záchranári ho prevážali do nemocnice v Civitavecchii, bohužiaľ však zomrel už počas prevozu. Zanechal po sebe ženu a dve dcéry.

Gemma sa presúval do svojho bydliska, kde sa mal stretnúť s priateľmi. Nehodu údajne spôsobilo druhé vozidlo, v ktorom cestoval muž so svojím synom. Ich auto bolo väčšie a silnejšie, zrejme vďaka tomu vyviazli len s ľahkými zraneniami.

Urastený herec s peknou tvárou sa preslávil nielen mnohými rolami v spaghetti westernoch, ale hlavne ako Nicolas v pentalógii o Angelike. Účinkoval v prvých dvoch dieloch Angelika, markíza anjelov (1964) a Báječná Angelika (1965).

Gemma sa narodil v septembri 1938 v Ríme a filmovú kariéru zahájil v 18 rokoch ako kaskadér. Po niekoľkých malých úlohách a dablérskych záskokoch ho v roku 1962 režisér Ducio Tessari obsadil do hlavnej úlohy v dobrodružnej fantasy Arrivani i titani.

Celkovo hral vo viac ako stovke filmov. Objavil sa po boku najslávnejších hercov vrátane Charltona Hestona (Ben Hur) či Alaina Delona (Gepard). Točil napríklad aj s Kirkom Douglasom, Ritou Hayworth, Henrym Fondom a Catherine Denevue. Získal okrem iných cenu na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlovych Varoch a cenu Grolla d´Oro na festivale v San Vincente. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu