Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jack Nicholson prekvapuje: Do konca života už nebudem hrať!

Jack Nicholson Zobraziť galériu (5)
Jack Nicholson (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Americký herec Jack Nicholson poprel, že by ho do dôchodku priviedli údajné problémy s pamäťou. V rozhovore pre denník The Sun 76-ročný herec uviedol, že so zapamätaním scenárov nemá problém, pretože má mozog matematika. Nepracuje vraj preto, lebo sa mu to nežiada.

"Nebudem pracovať do dňa, kým nezomriem. Nič ma k tomu neženie, v skutočnosti časť zo mňa nikdy nechcela hrať," vysvetlil. Obľúbený herec má však obavy o mladých návštevníkov kín, ktorí podľa neho radšej vyhľadávajú veľké množstvo explózií, než by si pozreli film o emóciách a ľuďoch.

Jack Nicholson má na konte tri Oscary za výkony v snímkach Prelet nad kukučím hniezdom (1975), Cena za nežnosť (1983) a Tak dobre, ako sa len dá (1997). Okrem toho ho na prestížnu cenu Akadémie nominovali ešte deväť ráz. Na konte má aj tri ceny BAFTA a šesť Zlatých glóbusov. Spolu s Michaelom Caineom sú jedinými dvoma hercami, ktorým sa podarilo získať nomináciu na Oscara v hereckých kategóriách v každej dekáde od roku 1960. Účinkoval v snímkach ako Bezstarostná jazda (1969), Čínska štvrť (1974), Červení (1981), Česť rodiny Prizziovcov (1985), Batman (1989), Zopár správnych chlapov (1992), Milovať je zábavné (2003), Na druhej strane (2006) či Kým si po nás príde (2007). Fanúšikom sa naposledy predstavil v snímke Ako vieš?, ktorá debutovala ešte v roku 2010. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu