Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Škandál vo Francúzsku: Hviezdam Hollywoodu ukradli šperky za milión dolárov!

Na festivale sa objavili napríklad aj Leonardo di Caprio, Steven Spielberg a Nicole Kidman. Zobraziť galériu (7)
Na festivale sa objavili napríklad aj Leonardo di Caprio, Steven Spielberg a Nicole Kidman. (Zdroj: Continental Film)

CANNES – Zlodeji ukradli v noci na dnešok z hotela v Cannes šperky určené filmovým hviezdam tamojšieho festivalu. Škodu polícia odhaduje na viac ako milión dolárov. V meste na francúzskej Riviére sa v týchto dňoch koná už 66. ročník prestížneho medzinárodného filmového festivalu.

Pri hoteli sa dnes po oznámení krádeže začal tvoriť hlúčik novinárov. Organizátori prehliadky ich uistili, že hlavná festivalová trofej, Zlatá palma, je v bezpečí. Podľa agentúry AFP zmizli z hotela Novotel v centre Cannes šperky, ktoré mali byť venované hviezdnym účastníkom festivalu.

Cennosti zmizli z hotelovej izby, v ktorej bol ubytovaný zástupca švajčiarskeho klenotníckeho domu Chopard. Sejf, kde boli šperky uložené, niekto vytrhol a odniesol, informovala polícia. Lúpež sa odohrala okolo 5:00 SELČ. Vedenie hotela, ktorý sa nachádza oproti stanici mestskej polície, odmietlo incident komentovať. Zatiaľ ho nekomentovala ani firma Chopard.

AFP uviedla, že už vo februári zlodeji za bieleho dňa ukradli asi 150 hodiniek v hodnote okolo milióna eur v obchode s luxusným tovarom Croisette. Vlani zlodeji neďaleko Cannes ukradli luxusné hodinky v celkovej hodnote 400 000 eur senegalským futbalistom Souleymanemu Diawarovi a Mamadouovi Niangovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu