Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vondráčková na súde neuspela: Kubišová nezaplatí 1,38 milióna CZK!

Helena Vondráčková a Marta Kubišová Zobraziť galériu (4)
Helena Vondráčková a Marta Kubišová

BRNO - Speváčka Marta Kubišová nemusí platiť Agentúre MM Praha 1,38 milióna českých korún kvôli zrušenému turné tria Golden Kids. Najvyšší súd (NS) dnes neverejne odmietol dovolanie agentúry, ktorá zastupuje speváčku Helenu Vondráčkovú. Konateľom spoločnosti je manžel a manažér Vondráčkovej Martin Michal. Spor sa zrejme prenesie na Ústavný súd.

V spore s Kubišovou agentúra chcela, aby NS zrušil právoplatný rozsudok z roku 2010 a nariadil nové prejednanie prípadu na Mestskom súde v Prahe. Podľa agentúry Kubišová neoprávnene ustúpila od ústnej dohody a spôsobila tým protistrane škodu. Pražské súdy ale dospeli k záveru, že k právoplatnému uzavretiu písomnej ani ústnej zmluvy nikdy nedošlo. Najvyšší súd ich stanovisko potvrdil ako správne.

"Podáme ústavnú sťažnosť," povedal dnes Michal. Dostal vraj k tomu pokyn od majiteľov agentúry. Vondráčková s Michalom ju pred časom predali do Spojených štátov, aby mohli v budúcnosti viesť arbitráž s Českom. Sú presvedčení o tom, že ich česká justícia aj polícia poškodili v sporoch s vydavateľmi bulváru.

Turné Golden Kids sa malo uskutočniť v roku 2008 k 40. výročiu tria. Speváci sa nakoniec nedohodli na podmienkach. Podľa Kubišovej bola príprava chaotická. Zodpovednosť za zrušenie turné odmietala. Spor speváčok vyvolal značný mediálny záujem po tom, čo sa na stranu Kubišovej postavila rada osobností kultúrneho i verejného života. Podľa Michala spolu teraz Vondráčková s Kubišovou nekomunikujú, žiadna ďalšia spolupráca vraj nepripadá do úvahy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu