Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Klaus Kinski z Winnetoua: Dlhé roky znásilňoval vlastnú dcéru!

Pola Kinski (vľavo) a Klaus Kinski známy aj z Winnetoua. Zobraziť galériu (4)
Pola Kinski (vľavo) a Klaus Kinski známy aj z Winnetoua. (Zdroj: YouTube, morgenpost.de)

BERLÍN - Pola Kinski, najstaršia dcéra zosnulého nemeckého herca Klausa Kinského, bola od svojich piatich do 19 rokov otcom sexuálne zneužívaná. Kinski to vyhlásila v najnovšom vydaní magazínu Stern. Medzi Kinského najznámejšie filmy patrí Malá bubeníčka (1984), Fitzcarraldo (1982), Upír Nosferatu (1979), Aguirre, hnev Boží (1972), Doktor Živago (1965), alebo Winnetou 2 (1964).

"Roky som mlčala, pretože mi zakázal o tom hovoriť," uviedla teraz 60-ročná Pola a dodala: "Najhoršie na tom je, že mi raz povedal, že je to úplne prirodzené, pretože otcovia po celom svete to s dcérami robia."

Pola, ktorá je tiež herečka, tvrdí, že celé detstvo prežila v neustálom pocite strachu z otcových výbuchov. "Doma sa správal rovnako ako vo filme," povedala. Kinski stvárnil veľa rolí, v ktorých prevažovali násilníci a tyrani.

"Zneužíval vlastne všetkých ľudí. Ostatných nerešpektoval," dodala. Kinski o svojom vzťahu s otcom píše podrobne v autobiografii, ktorá v Nemecku vyjde v ďalšom týždni, uviedla AP. V knihe sa napríklad uvádza, že ju za zneužívanie a násilnosti zahŕňal luxusnými darčekmi.

Klaus Kinski zomrel v roku 1991. Aj viac ako dvadsať rokov od svojej smrti je stále vnímaný kontroverzne. Jeho kritici mu vyčítajú samopašný život s rozvodmi, alkoholizmus, narkomániu a bitie dcéry.

Hral vo viac ako 200 filmoch, preslávila ho ale najmä spolupráca s režisérom Wernerom Herzogom. Medzi Kinského najznámejšie filmy patrí Malá bubeníčka (1984), Fitzcarraldo (1982), Upír Nosferatu (1979), Aguirre, hnev Boží (1972), Doktor Živago (1965), alebo Winnetou 2 (1964).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu