Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Reakcie na náhlu smrť Brzobohatého: Vedel, že točí svoj posledný film!

Radoslav Brzobohatý s manželkou Hanou Gregorovou Zobraziť galériu (10)
Radoslav Brzobohatý s manželkou Hanou Gregorovou

BRATISLAVA - V Prahe dnes zomrel významný herec Radoslav Brzobohatý, ktorý by vo štvrtok oslávil 80. narodeniny. Prinášame reakcie slovenských aj českých osobností, ktoré správa o jeho úmrtí šokovala.

Všetko o náhlom úmrtí Radka Brzobohatého nájdete TU.

"Som z toho veľmi smutný, poznal som ho desiatky rokov. Bude veľmi chýbať bol to skvelý človek, vynikajúci herec," povedal slovenský herec Milan Kňažko.

"Vždy je to smutné, keď niekto odíde, ale keď odchádzajú kamaráti a blízki ľudia, to je ešte horšie. Vždy to človeka zaskočí a prekvapí. Je mi to hrozne ľúto. On urobil toľko krásnych rolí a za sebou má toľko krásnej práce, že on s nami ešte dlho bude. Možno fyzicky odišiel, ale tie roly s nami zostávajú. Pokoj jeho duši," povedal slovenský herec Ady Hajdu.

"Úplne ma to zaskočilo. Čo k tomu môžem povedať? Milujem ho, milujem ho, milujem ho a už sa za ním teším tam hore," uviedla pre agentúru Mediafax česká herečka Květa Fialová.

"Jednu scénu sme nakrúcali vo dvore malostranského domu. Keď tam Radek vošiel, rozhliadol sa a povzdychol si, 'Ako sa ten život uzatvára... Tu som točil so Steklým svoj prvý film Mstitel. A teraz tu s tebou po 50 rokoch točím svoj posledný.' Vtedy som mu hrozne vynadal, 'Radek, aký posledný? Nakrútime spolu ešte množstvo filmov!' Tak veľmi by som si prial, aby Radek vtedy nemal pravdu. A tak tomu skvelému, čestnému a do posledného dychu silnému chlapovi posielam do neba odkaz: 'Mám ťa rád, najlepší z Valachov'," uviedol pre iDNES.cz filmár Jiří Strach, ktorý režíroval snímku Vrásky z lásky (2012).

Radek Brzobohatý s Ivanom Trojanom vo filme Vrásky z lásky
Zobraziť galériu (10)
Radek Brzobohatý s Ivanom Trojanom vo filme Vrásky z lásky

"Poznali sme sa od môjho príchodu do vinohradského divadla a on si ma vzal za svojho, pretože bol kamarát môjho otca. Povedal mi, že keď som Ládikov syn, tak mu môžem hovoriť všetko. A ja som to potom veľmi rád a často zneužíval. Takže sme spolu odohrali niečo vo Vinohradskom divadle a vďaka príležitosti, ktorú sme dostali od Jirku Stracha vo filme BrainStorm, ten potom dostal aj Elsu (televíznu cenu, pozn. red.) a potom aj vo Vráskach z lásky. V oboch prípadoch sme hrali syna a otca, takže sa osobný vzťah mohol obohatiť aj o profesný. Som v šoku, keďže pri nakrúcaní Vrások bol Radek úplne fit," povedal pre iDNES.cz herec Ivan Trojan.

"Je mi to veľmi ľúto. Rada na neho spomínam," povedala pre Mediafax Ivana Andrlová, ktorá hrala v seriáli Dobrá voda (1982) dcéru postavy Radka Brzobohatého.

"Odišiel obrovský chlap a veľký herec. Ešte včera sme natáčali," povedala pre iDNES.cz herečka Veronika Freimannová.

"Bol to typ mužného herca, akým je snáď už len František Peterka. Je mi to veľmi ľúto," uviedol pre iDNES.cz herec Jiří Krampol.

"Bol to môj kamarát a ja som hrozne šťastná, že som si s ním zahrala jednu z mojich najkrajších úloh v Grékovi Zorbovi," povedala pre Mediafax herečka Jana Švandová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu