Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zomrel herec z Harryho Pottera: Zahynul po krátkej chorobe!

Sykes v roku 1986 od kráľovnej Alžbety II. dostal Rad britského impéria OBE Zobraziť galériu (2)
Sykes v roku 1986 od kráľovnej Alžbety II. dostal Rad britského impéria OBE (Zdroj: SITA, Youtube)

OLDHAM - Vo veku 89 rokov dnes zomrel britský herec a scenárista Eric Sykes, spájaný predovšetkým s komédiami. Slovenskí diváci ho môžu poznať napríklad zo štvrtej časti Harryho Pottera, kde stvárnil úlohu mukla Franka Brycea, ktorý vyrušil temného pána Voldemorta a zaplatil za to životom.

Rodák z Oldhamu svoju kariéru odštartoval písaním textov pre rozhlasových komikov, neskôr sa presunul do televízie, kde sa objavil v sitkomoch ako Sykes and A... (1960 - 1965), Curry & Chips (1969) alebo Sykes (1972 - 1979). Diváci ho mohli vidieť i v niekoľkých filmoch - Úplní začiatočníci (1986), Tí druhí (2001) alebo Harry Potter a Ohnivá čaša (2005). Hral tiež v divadle a svojmu povolaniu sa neprestal venovať napriek dlhoročným problémom so sluchom a zrakom. V 90. rokoch už bol takmer hluchý a slepý.

Sykes v roku 1986 od kráľovnej Alžbety II. dostal Rad britského impéria OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire), pričom v roku 2004 dostal o stupeň vyššie vyznamenanie CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire). Na konte má British Comedy Award za celoživotné dielo. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu