Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Graham Coxon zo skupiny Blur: Nesúhlasí s X Factorom, úspech si treba odmakať!

Podľa Coxona sú spevácke súťaže hanebné Zobraziť galériu (2)
Podľa Coxona sú spevácke súťaže hanebné

LONDÝN - Člen britskej skupiny Blur Graham Coxon (43) si myslí, že spevácke súťaže typu Hlas alebo X Factor sú hanebné. V rozhovore pre Independent povedal, že nesúhlasí s ideou, že talentovaní umelci môžu dosiahnuť veľký úspech v hudobnom priemysle za taký krátky čas.

"Aby ste sa v čomkoľvek zlepšovali, musíte na sebe pracovať. Nič nepríde samé od seba," povedal anglický skladateľ, maliar a multiinštrumentalista. "Stať sa hudobníkom nie je čosi, čo k vám príde cez noc. Možno som v tomto staromódny, ale myslím si, že si to treba odpracovať," dodal Coxon.

Blur vznikli v roku 1988, debutový album s názvom Leisure vydali o tri roky neskôr. Nasledovali nahrávky Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997) a 13 (1999). Po vydaní posledného menovaného albumu však ohlásili prerušenie činnosti a odvtedy sa jednotliví členovia kapely venovali predovšetkým iným projektom. Blur pauzu niekoľkokrát prerušili, pričom v roku 2003 vydali svoj zatiaľ posledný album s názvom Think Tank.

V júli 2009 odohrali dva koncerty v londýnskom Hyde Parku, z ktorých záznam vydali v tom istom roku. V roku 2010 zas uviedli na trh singel Fool's Day, ktorý vyšiel v náklade tisíc kusov počas Record Store Day. Koncom júla uvedú na trh boxset s názvom 21, ktorý sa bude skladať z celkovo 21 diskov.

Boxset bude okrem všetkých štúdiových albumov obsahovať aj 65 doteraz nevydaných skladieb, viac ako 130 menej známych piesní, tri DVD a knižku s predtým nepublikovanými fotografiami a novým rozhovorom s členmi kapely.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu