Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Marshall z Ako som spoznal vašu mamu: Zbalil filmovú Marilyn Monroe!

Michelle Williams a Jason Segel Zobraziť galériu (9)
Michelle Williams a Jason Segel

LOS ANGELES - Americká herečka Michelle Williams, známa napríklad zo snímky Môj týždeň s Marilyn (2011), chodí s Jasonom Segelom, hviezdou seriálu Ako som spoznal vašu mamu (2005). Pre magazín People to uviedol nemenovaný priateľ 31-ročnej herečky.

"Chodia spolu už niekoľko mesiacov. Nikdy predtým som ju nevidel šťastnejšiu," uviedol zdroj, podľa ktorého sa dvojica zoznámila prostredníctvom herečkinej najlepšej kamarátky Busy Philipps. Tá so Segelom účinkovala v seriáli Freaks and Geeks (1999 - 2000). Williams a Segela v uplynulých týždňoch niekoľkokrát videli na verejnosti, konkrétne v newyorskom Brooklyne, kde herečka žije, ale tiež v Los Angeles.

Michelle Williams odštartovala svoju hereckú kariéru malými rolami v televízii a známou sa stala ako 17-ročná vďaka úlohe Jen Lindley v tínedžerskom seriáli Dawsonov svet (1998 - 2003). Súčasne začala účinkovať v nezávislých filmoch a svoj prvý väčší úspech dosiahla vďaka romantickej dráme Skrotená hora (2005), ktorá jej v roku 2006 vyniesla nomináciu na Oscara za herecký výkon vo vedľajšej úlohe. Práve počas nakrúcania tejto snímky sa zoznámila s dnes už zosnulým austrálskym hercom Heathom Ledgerom, ktorému v roku 2005 porodila dcéru Matildu. Dvojica sa rozišla v septembri 2007, štyri mesiace pred Ledgerovou smrťou.

Williams si okrem Skrotenej hory zahrala aj v mnohých ďalších kladne hodnotených filmoch zaujímavých tvorcov ako napríklad v komédii Dick (1999) Andrewa Fleminga, dráme Obyčajní hrdinovia (2004) Dana Harrisa, hudobnej životopisnej dráme Partička B. D., známej aj ako I'm Not There (2007) Todda Haynesa, snímke Wendy a Lucy (2008) Kelly Reichardt, Synecdoche, New York (2008) Charlieho Kaufmana, Mamut (2009) Lukasa Moodyssona alebo Prekliaty ostrov (2010) Martina Scorseseho.

V roku 2010 si zahrala v romantickej dráme Blue Valentine, ktorá jej priniesla jedny z najlepších reakcií kritikov v kariére a tiež prvú nomináciu na Oscara za hlavnú rolu. Svoju druhú nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe si vyslúžila za stvárnenie Marilyn Monroe v spomínanej snímke Môj týždeň s Marilyn. Za túto úlohu získala Zlatý glóbus v kategórii Najlepší ženský herecký výkon vo filme - komédii alebo muzikáli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu