Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nominácie Grammy ovládli Kanye West, Adele a Bruno Mars!

Bruno Mars sa teší z nominácií na Grammy Zobraziť galériu (4)
Bruno Mars sa teší z nominácií na Grammy

LOS ANGELES - Americký rapper Kanye West získal najviac, až sedem, nominácií na tohtoročné ocenenie Grammy. Dovedna so šiestimi nomináciami nasledujú britská speváčka Adele a americký spevák Bruno Mars, ktorí však dominovali v hlavných kategóriách.

Oznámili to dnes organizátori udeľovania tejto významnej ceny v oblasti populárnej hudby. Kanye West získal síce nomináciu v najsledovanejšej kategórii pieseň roka za skladbu All of the Lights, ale ďalšie jeho nominácie sú prevažne žánrové.

Kanye West
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Vo všetkých troch hlavných kategóriách - pieseň, nahrávka a album roka - sa o sošky Grammy budú uchádzať len Adele a Bruno Mars, ktorých možno považovať za hviezdy nominačného večera v Los Angeles.

Adele
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Z ďalších viackrát nominovaných zaujala skupina Foo Fighters, rapper Lil Wayne, nováčik - dubstepový DJ Skrillex, alternatívno-folková skupina Bon Iver, britskí rockeri Mumford and Sons. Po jednej nominácii v hlavných kategóriách majú aj speváčky Lady Gaga, Katy Perry a Rihanna.

Bruno Mars sa teší
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Víťazov vo všetkých kategóriách na 54. každoročnom odovzdávaní cien oznámia na slávnostnej ceremónii 12. februára v Los Angeles.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu