Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vondráčková zažalovala Kubišovú: Marte v spore pomohli známe tváre!

Helena Vondráčková a Marta Kubišová Zobraziť galériu (7)
Helena Vondráčková a Marta Kubišová

PRAHA - Súdne trovy, ktoré musí speváčka Marta Kubišová zaplatiť po prehratom súdnom spore s kolegyňou Helenou Vondráčkovou, získali vo verejnej zbierke. Ako informuje dnešné vydanie českého denníka MF DNES, zbierku na poplatky 45-tisíc českých korún (v prepočte zhruba 1800 eur) vyhlásil pred mesiacom aktivista Jan Šinágl a prispeli do nej i známe osobnosti.

Menšie čiastky poslali napríklad sociologička Jiřina Šiklová, bývalý predseda zelených Martin Bursík, spisovateľ Michal Viewegh alebo režisér Jan Hřebejk.

Vondráčková zažalovala Kubišovú za údajne urážlivý výrok z roku 2009. "Nahrávala som vtedy reláciu k 20. výročiu 17. novembra pre Radiožurnál. V rámci toho som odpovedala, že sa ku kauze Heleny nebudem vyjadrovať, aby som náhodou niečo nespáchala a nezažalovali ma o dva milióny korún. Teraz sa mám za to ospravedlniť," vysvetlila situáciu nedávno Kubišová.

Vrchný súd v Prahe koncom júna rozhodol, že sa Kubišová musí Vondráčkovej ospravedlniť a zaplatiť súdne trovy 45-tisíc českých korún. Túto čiastku sa podarilo na špeciálne založenom účte vyzbierať za mesiac od vyhlásenia zbierky.

 

Reakcia H. Vondráčkovej a M. Michala na tento článok:

„V predmetnom článku bolo uverejnené nepravdivé tvrdenie o výške nákladov konania a najmä ďalšie nepravdivé tvrdenie pani Marty Kubišovej o podstate sporu na ochranu osobnosti. Výška nákladov konania, ktoré bola povinná uhradiť, predstavujú sumu 32.450,-Kč. Podstatou sporu bol nepravdivý výrok paní Marty Kubišovej, v ktorom na našu adresu uviedla, že  „na ňu bola podaná žaloba na dva milióny preto, že sa niečo malo diať na chodbe súdu počas súdneho pojednávania, ktoré je proti nej vedené o náhradu škody“ a nie, ako ona  nepravdivo tvrdí, že „...sa ku kauze Heleny nebudem vyjadrovať, aby som sa niečoho nedopustila a nebola žalovaná na dva milióny korún...“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu