Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Patrick Dempsey z Kliniky Grace: Končím!

Patrick Dempsey Zobraziť galériu (2)
Patrick Dempsey

LOS ANGELES - Ôsma sezóna seriálu Klinika Grace (2005) bude zrejme posledná, v ktorej si zahrá Patrick Dempsey. Štyridsaťpäťročný Američan to povedal v rozhovore pre talianske vydanie magazínu Vanity Fair.

Ako informovala webová stránka www.tvline.com, Ellen Pompeo - predstaviteľka doktorky Meredith Grey, síce ešte nemá jasno v tom, či po skončení jej aktuálnej pracovnej zmluvy v úspešnom seriáli zostane, jej seriálový manžel Derek Shepherd sa však už rozhodol.

“Táto sezóna bude moja posledná. Neviem, čo bude s ostatnými postavami, no pre mňa je koniec," prezradil Dempsey s tým, že rozlúčka s nemocnicou Seattle Grace Mercy West má pre neho horko-sladkú príchuť, pretože bola veľkou a úžasnou súčasťou jeho života, ale už si nevie predstaviť, že by to ďalej robil.

Tvorkyňa Kliniky Grace Shonda Rhimes pritom nedávno v rozhovore pre TVLine povedala, že k nasledujúcej sezóne pristupujú akoby bola posledná a to nielen pre Dempseyho, ale aj ostatných členov pôvodného hereckého obsadenia - Pompeo, Chandru Wilson (Miranda Bailey), Sandru Oh (Cristina Yang) a Justina Chambersa (Alex Karev). Ôsmu sezónu Kliniky Grace začnú v USA vysielať v septembri tohto roku.

Patrick Dempsey začínal svoju hereckú kariéru koncom osemdesiatych rokov 20. storočia v tínedžerských romantických komédiách ako Lásku si nekúpiš (1987), Milovník (1989) alebo Happy Together (1989). V seriáli Klinika Grace účinkuje ako neurochirurg Derek Shepherd od prvej epizódy, ktorú v USA odvysielali v marci 2005.

V rokoch 2006 a 2007 si za túto postavu vyslúžil nominácie na Zlatý glóbus v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v dramatickom seriáli. Zahral si napríklad aj vo filmoch Dievča na roztrhanie (2002), Klub vyvolených (2002), Medzi riadkami (2007), Začarovaní (2007), Ako ukradnúť nevestu (2008), či Valentín (2010).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu