Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Herca Mareka Fašianga dobehla INFLÁCIA: Po 6 rokoch musel ZATVORIŤ kaviareň vo Viedni!

Marek Fašiang Zobraziť galériu (12)
Marek Fašiang (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Slovenský herec Marek Fašiang (37) je aj podnikateľ a svoj rodinný rozpočet obohacuje aj o príjem z gastro prevádzok. Jednu z nich mal aj u našich rakúskych susedov vo Viedni, s tým je ale už koniec. Vieme, čo je za tým.

Zdá sa že inflácia, teda všeobecný rast cien, dobehol aj slovenského herca Mareka Fašianga. Na Slovensku má úspešnú sieť gastro prevádzok a donedávna jedna pobočka bola aj vo Viedni. Ako však včera na sociálnej sieti prezradil, už nejaký čas je to len minulosť. S Marekom sme sa rozhodli skontaktovať osobne a povedal nám k jeho situácii viac.

Marek Fašiang
Zobraziť galériu (12)
Marek Fašiang  (Zdroj: TV Mariza)

„Mali sme tam jednu prevádzku a vypršala nám nájomná zmluva,“ začal náš rozhovor herec a neskôr sa dostal k tomu, prečo sa rozhodol ďalej v rakúskom podnikaní nepokračovať. „Je to celé o nových nájomných podmienkach. Keby sa uzatvárala nová zmluva na nové obdobie 6 alebo 7 rokov, tak nájomné by bolo samozrejme opäť vyššie,“ otvorene povedal Marek pre Topky.sk.

Marek Fašiang ruší svoj biznis vo Viedni
Zobraziť galériu (12)
Marek Fašiang ruší svoj biznis vo Viedni  (Zdroj: Instagram M.F.)

Súčasná situácia na trhu veru nie je jednoduchá a náklady rastú doslova  raketovou rýchlosťou. „V tejto dobe, keď tá situácia nie je úplne ideálna pre gastro a je to v podstate jedno, či je to v Rakúsku alebo na Slovensku, tak hlavne z toho dôvodu neistoty a zvyšovania fixných nákladov, a to najmä energii, sme to vyhodnotili, že nechceme tam ďalej pokračovať,“ vysvetlil svoje radikálne rozhodnutie herec.

Netajil, že ceny sú teraz extrémne vysoké a keďže išlo iba o jednu prevádzku, bolo by to podľa jeho slov veľmi náročné aj na manažment a jej celkový chod. So spoločníkom si vyhodnotili pre a proti a rozhodli sa rakúsky trh pustiť k vode. A tak miesto útulnej kaviarne môžu návštevníci nákupného centra vidieť už len vypratané priestory. 

Marek Fašiang ruší svoj biznis vo Viedni
Zobraziť galériu (12)
Marek Fašiang ruší svoj biznis vo Viedni  (Zdroj: Instagram M.F.)

Lenže ako to bude vyzerať s prevádzkami na Slovensku? „Chcem sa zamerať na stabilizáciu a udržanie prevádzok u nás a toto bol taktiež jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli nepredlžovať vo Viedni zmluvu. Chceme sa preto sústrediť na to, aby sme prevádzky na Slovensku zastabilizovali a aby sme normálne mohli pokračovať v podnikaní doma a zlepšovali, čo sa zlepšiť dá a šetrili tam, kde to je len možné, aby sme mohli fungovať ďalej,“ podotkol Marek

Jeho priaznivci a návštevníci siete podnikov u nás môžu zostať teda bez obáv. Slovenska sa zmeny netýkajú a prevádzky neruší, práve naopak. „Zatiaľ na Slovensku zostávajú všetky prevádzky a máme aj čosi nové v pláne, ale ešte to nie je úplne oficiálne, čo by som mohol na 100 percent povedať, že toto ideme robiť,“ dodal herec. Snáď sa už čoskoro dozvieme viac... 

Viac o téme: Marek Fašiang
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu