Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sklovskej módny návrhár: Vážne zdravotné problémy... Zhodil 23 kíl!

Andrej Baraník Zobraziť galériu (5)
Andrej Baraník (Zdroj: Tv Markíza)

NITRA - Jeho meno sa spomína pri svadobných šatách Sisy Lelkes Sklovskej či Miriam Kalisovej. Samotný Andrej Baraník však mal v istom období problém obliecť sám seba. A trápili ho vážne zdravotné problémy. Dnes je však už o 23 kíl ľahší.

Celebritný módny návrhár bol včera hosťom markizáckeho Telerána, kde porozprával o svojej ceste za zdravším a krajším telom. V čase, keď sa dostal do povedomia verejnosti, to bol štíhly muž, neskôr však vážil až 95 kíl. 

Denisa Mendrejová a Andrej Baraník
Zobraziť galériu (5)
Denisa Mendrejová a Andrej Baraník

Kilá navyše mu ale poriadne škodili. A za jeho rozhodnutím schudnúť stál hlavne jeho zdravotný stav. „Ja som mal už veľmi vážne problémy – vysoký tlak, dýchavičnosť, už dokonca aj nočné apnoe, nočná zástava dychu, vyslovene vyčerpaný, unavený. Mne už diagnostikovali, že každých 10 sekúnd sa môj mozog zobúdzal, čiže ja som bola taký vyčerpaný, že som dokázal posediačky zaspávať, vyčerpaný ako 70-ročný človek, nevládny,” opísal pred kamerami. 

Samozrejme, pod vplyvom únavy vyhľadával cukrom nabité nápoje a potraviny, čo jeho problémy iba zhoršovalo. Časom si uvedomil, že treba niečo robiť, aby sa situácia zmenila. „Bolo treba hľadať nejaké riešenie. Keď som si predstavil, že mám ísť cvičiť, to ma zabíjalo, pretože som mal 95 kíl. Nevedel som si to predstaviť a nevedel som, ako začať,” prezradil s tým, že dnes váži 72 kíl.  

Sklovskej módny návrhár: Vážne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tv Markíza/archív AB)

Na správnu cestu ho napokon nakopla pani, ktorá mu rozprávala, ako ide zužovať oblečenie manželovi, ktorý zhodil 40 kíl. No a napokon to podľa Andrejových slov išlo aj bez obávaného cvičenia. „Strava, len strava, vyslovene len stravou, ani raz som necvičil. A to sa chystám už rok, že začnem a stále nič,” vyhlásil v Teleráne. 

V rámci stravovania pokladá za dôležitý vyrovnaný príjem živín, čiže jesť bielkoviny, tuky aj cukry, ale v pomere, ktoré telo potrebuje. A zásadná bola aj ďalšia vec. „Veľmi dôležitá je pravidelnosť, ja som zo začiatku každé dve hodiny jedol. Nie je to o tom, že o piatej prestanem jesť, ja som jedol aj večer o desiatej. Ja som to videl na sebe, že je to zdravé chudnutie, lebo som 23 kíl schudol a z toho som schudol necelé dve kila svalu, čiže čistý tuk,” prezradil návrhár. 

Sklovskej módny návrhár: Vážne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tv Markíza/archív AB)

Zmeny vraj na sebe začal badať veľmi rýchlo. „Ja sa priznám, že po 2 mesiacoch som sa zľakol sám seba, keď som sa zbadal v zrkadle. Úplne taký šok, akú mám malú hlavu, človek začal úplne inak vyzerať,” povedal so smiechom. 

Samozrejme, chudnutie je veľmi individuálna záležitosť, každé telo a každá psychika je iná, a tak netreba otrocky napodobňovať iných, ale poradiť sa s odborníkom alebo si o zdravom stravovaní niečo naštudovať. 

Sklovskej módny návrhár: Vážne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram AB)

Viac o téme: Andrej Baraník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu