Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slováci majú na háku! Nvotovej odkaz: Zdvihnite PRDEL a choďte...

Dorota Nvotová Zobraziť galériu (3)
Dorota Nvotová (Zdroj: Instagram DN)

BRATISLAVA - Po období, keď pre koronavírus boli podniky zavreté a kultúrne podujatia zakázané a neskôr veľmi obmedzené, sa mnohým zdá, že sa už všetko vrátilo do starých dobrých koľají. Niektoré profesie však pociťujú, že správanie zákazníkov sa výrazne zmenilo. Upozornila na to hudobníčka a herečka Dorota Nvotová.

Dorota Nvotová sa v týchto dňoch zúčastnila koncertu s názvom Pocta Jarovi Filipovi. Nie je žiadnym tajomstvom, že práve tento umelec bol jej pravým otcom a evidentne po ňom zdedila aj svoj hudobný talent. 

Jaro Filip
Zobraziť galériu (3)
Jaro Filip  (Zdroj: SFÚ)

Po tomto vystúpení si vypočula sťažnosť taxikára, ktorý ju viezol domov. „Taxikár mi vraví: A tak idem do mesta do služby v sobotu večer, že snáď niečo zarobím, a hovno. Je to ako kedysi v stredu večer. Ľudia nechodia von, nebavia sa, nepijú, nič…” zveril sa jej, ako sa správanie potenciálnych zákazníkov po korona-období zmenilo. 

A pociťuje to aj samotná Dorota. Podľa jej vyjadrenia klesla účasť na koncertoch o neuveriteľných 70 percent! „Nielen mne. Hocikomu. Cez pandémiu si zvykli na Netflix, papuče a donášku jedla. Majú v pi*i ísť večer do reštiky, do baru a na koncert,” vyhlásila svojským štýlom a dodala nie príliš povzbudzujúci postreh: „Toto je smrť kultúry!”

Slováci majú na háku!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

A tak zvyšok cesty podľa jej slov prebehol v smutnom tichu. „Lebo ľudia majú na háku. A neuvedomujú si, že keď neprídu na koncerty, nebudú si môcť svojich obľúbených interpretov pustiť ani na spotify. Lebo tí budú musieť prestať robiť hudbu, a pôjdu za kasu do Lidlu alebo kamošovi do firmy rozvážať tovar,” načrtla budúcnosť umelcov v prípade, že sa nič nezmení. 

A práve preto sa rozhodla apelovať na svojich fanúšikov a všetkých, ku ktorým sa jej slová z Instagramu dostanú. „Ak chcete, aby slovenská hudba prežila, choďe na koncert. Streamingové služby platia veľké kulové - podobne je to aj s predajom albumov. Málokto kupuje v dobe internetu. Komerčné rádiá alternatívnu hudbu nehrajú. Náš chleba je z koncertov. Keď neprídete, budeme si na chleba musieť zarobiť inak. A to nikto z nás nechce. Tak zdvihnite prdel a hybajte von. Žiť. Nechajte doma mobil a normálne sa zabavte. Aj vám tak bude lepšie,” odkázala Slovákom. 

Viac o téme: Dorota Nvotová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu