Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bábätko slovenskej moderátorky bojovalo o život: Namiesto pomoci... hrozný PRÍSTUP SESTRIČIEK!

Synček Kristíny Jurčovej podstúpil po narodení operáciu. Zobraziť galériu (3)
Synček Kristíny Jurčovej podstúpil po narodení operáciu. (Zdroj: Instagram KJ)

BRATISLAVA - Nebol to ľahký pôrod a jej synček musel okamžite podstúpiť operáciu. Teraz moderátorka Kristína Jurčová prezradila, že po týchto náročných chvíľach zažila navyše nepríjemný prístup niektorých sestričiek...

Kristína Jurčová je známa z rádiového éteru aj rôznych akcií ako moderátorka. Aktuálne sa však venuje svojmu synčekovi Sebastianovi, ktorý sa narodil v januári v rakúskom Hainburgu. Veľmi rýchlo však museli byť prevezení na bratislavské Kramáre, pretože bábätko malo zdravotné problémy. 

Aktuálne moderátorka reagovala na istý príspevok, ktorý sa zamýšľal nad tým, či je naozaj vhodné, aby aj novorodenci bez akýchkoľvek zdravotných problémov boli v pôrodniciach oddeľovaní od matky. „Ja som dostala vetu: Nevyberajte ho z tej postieľky, môžete mu ublížiť! Áno, malý bol po operácii, mal kanylu, sondu atď. Ale ktorá matka, ktorá si ide poľúbiť vlastné dieťa a skúsiť ho nadojčiť, mu chce ublížiť?” napísala Kristína. 

Najviac sa jej však dotkol prístup niektorých zdravotných sestier k dojčeniu. „Po Sebkovej operácii, keď sme začínali s dojčením až na siedmy deň po pôrode, vety ako: Nenechávajte ho tak dlho na tom prsníku! Keď je na prsníku, má jesť a nie spať! Už mu nedávajte ten prsník, doštopete ho fľašou!” prezradila, čo od nich počúvala. 

Bábätko slovenskej moderátorky bojovalo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram KJ)

Jurčová je samozrejme vďačná, že jej lekári zachránili syna a ani sestričky nehádže všetky do jedného vreca. „Tieto poznámky a vety miesto pomoci... Doktorky a ďalšie sestry dokonalé. Ale niektoré, ako vyššie píšem, do iného zamestnania hneď,” vyhlásila. 

A je si istá, že pri druhom dieťati sa rovnaká situáciu už nezopakuje. Respektíve, že pri podobných poznámkach nezostane ticho. „Prvorodička je dosratá, v strese, hormóny... Ale teraz už keby mi niekto niečo skúsil povedať, fakt do riti by som ich poslala. Lebo jedna vec je slušnosť, ale druhá, že má byť obojstranná a má tam byť empatia,” tvrdí moderátorka. 

Našťastie, od spomínanej operácie už nespomínala žiadne problémy a jej synček rastie ako z vody. Aktuálne si Kristína s partnerom a malým Sebastianom dokonca užíva dovolenku v zahraničí. 

Bábätko slovenskej moderátorky bojovalo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram KJ)

Viac o téme: Kristína Jurčová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu