Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenského rapera ZADRŽALA POLÍCIA: Majself vysvetľuje... Marihuanu užíva kvôli vážnemu ochoreniu!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V piatok poobede Slovensko obletela správa, že na rapera Michaela Švehlu (35) známeho pod pseudonymom Majself, si došliapli muži zákona. O 1:30 nadránom ho zastavila polícia a pri rutinnej kontrole v aute našla nádobu, ktorá obsahovala marihuanu...

Informáciu ako prvý priniesol portál regiony.zoznam.sk, ktorý správu vydal aj s vyjadrením polície. “V súvislosti s Vami uvedenou otázkou bol dnes krátko po 01:30h zastavený 35-ročný muž hliadkou Pohotovostnej motorizovanej jednotky a podrobený kontrole. Počas nej uviedol, že je užívateľom marihuany a dobrovoľne hliadke odovzdal plastovú nádobu s obsahom marihuany. V súčasnosti sa vykonávajú procesné úkony,” povedal pre zregionu.sk bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Slovenského rapera ZADRŽALA POLÍCIA:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram)

Po niekoľkých hodinách procesných úkonov rapera polícia prepustila. Ten následne médiám poskytol svoje oficiálne vyjadrenie, v ktorom túto situáciu jednak oľutoval, no na druhej strane vysvetľuje, že marihuanu užíva zo zdravotných dôvodov. O raperovi je totiž už dlhý čas známe, že bojuje s Crohnovou chorobou, ktorá mu počas bežného fungovania miestami mimoriadne priťažuje a ovplyvňuje kvalitu jeho života. 

„Celá vzniknutá situácia ma veľmi mrzí. Predovšetkým kvôli mojej rodine a kvôli mojim fanúšikom. Na druhú stranu by som však bol nerád, keby sa celá situácia interpretovala nesprávne, pretože nie som žiadny drogový dealer, nie som žiadny kriminálnik, ani žiadny feťák. Cannabis, ktorý som užil, som užil kvôli terapeutickým účinkom na Crohnovu chorobu, s ktorou bojujem už tri a pol roka a účinky cannabisu na potláčanie určitých symptómov Crohnovej choroby a iných IBD ochorení sú nepopierateľné,” vyjadril sa pre Topky.sk Majself. 

Podľa jeho slov si však zároveň uvedomuje, že kvôli svojmu zdraviu prekročil hranice zákona. „Z toho trestnoprávneho hľadiska je to samozrejme neospravedlniteľné a z trestnoprávneho hľadiska ma to aj veľmi mrzí a na druhú stranu z toho ľudského hľadiska som sa len snažil pomôcť svojmu zdraviu a svojmu aktuálnemu stavu. Keďže cannabis v tomto prípade pôsobí proti bolestiam, ktorými som v danom momente trpel,” dodal Majself, ktorý sa po prepustení venoval prípravám a následnému koncertu v Martine. 

Slovenského rapera ZADRŽALA POLÍCIA:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Martin Bublavý )

Slovenského rapera ZADRŽALA POLÍCIA:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Martin Bublavý )

Viac o téme: MarihuanaPolícia Majself
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu