Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mekyho (†69) syn 2 mesiace po otcovej smrti: Slová, z ktorých mrazí!

David Žbirka so svojím milovaným otcom. Zobraziť galériu (6)
David Žbirka so svojím milovaným otcom. (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Chýba nielen jemu! Smrť blízkeho človeka je niečo, s čím sa nedá len tak jednoducho vyrovnať. Bolestným obdobím si momentálne prechádzajú aj najbližší legendárneho speváka Mira Žbirku (†69), ktorý nás náhle opustil začiatkom novembra. Aký je život bez milovaného otca, prezradil Mekyho syn David.

„Nie je nik, kto by ma v živote inšpiroval viac, než on,” aj takýmito slovami vzdal David hold svojmu otcovi krátko po jeho smrti. Okrem syna mu milovaná Katka porodila aj dcéru Lindu. Z prvého manželstva mal spevák dcéru Denisu.

FOTO: Meky Žbirka mal so synom Davidom krásny vzťah.

Pre 27-ročného Davida, ktorý žije v Londýne, bol slávny otec nielen veľkým vzorom, ale tiež tým najlepším parťákom, s ktorým mohol debatovať u hudbe.

Ako David najnovšie v rozhovore pre magazín Reporter prezradil, ešte stále si naplno neuvedomuje, že tu jeho otec už nie je. „Každú chvíľu beriem do rúk telefón, pretože mám chuť otcovi niečo povedať. A potom mi dôjde, že nepoznám jeho aktuálne číslo,” poznamenal mladík, ktorý priznal, že jeho život sa otcovou smrťou pochopiteľne dosť zmenil. 

David poznamenal, že vždy, keď natrafil na nejakú dobrú hudbu, alebo ho zaujal nejaký hudobný dokument, či vyšiel nejaký album, volal svojmu otcovi. V súvislosti s tým tiež prezradil, že Meky sa skvele orientoval v hudbe, aj keď prišla reč na súčasných interpretov. „Mal výhodu, že rád a rutinne prechádzal anglickú a americkú hitparádu. Systematicky si vypočul snáď všetko v prvej stovke,” dodal. 

V období dospievania preferoval David úplne iný žáner. Keď však mal 17 rokov, niečo sa zmenilo a zaradil sa medzi otcových najväčších fanúšikov. A tých veru nie je málo...

VIDEO: David Žbirka pracuje na poslednom albume Miroslava Žbirku, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta už čoskoro. Ako vdova Katka prezradila, Meky stihol pred smrťou odsúhlasiť všetko podstatné. 

Viac o téme: MekyMiroslav ŽbirkaDavid Žbirka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu