Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ÚSPECH Viliama (15) z Pečie celé Slovensko: Varí pre 4-hviezdičkový hotel… Spolu so známym šéfkuchárom!

Viliam Bajzík dostal veľkú príležitosť. Zobraziť galériu (10)
Viliam Bajzík dostal veľkú príležitosť. (Zdroj: Ján Zemiar)

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Paráda! Šou Pečie celé Slovensko sa na obrazovkách verejnoprávnej RTVS vysiela už tri týždne. Včerajšia časť sa stala osudnou pre len 15-ročného Viliama Bajzíka. No vo svete cukrárov sa rozhodne nestratí. Už teraz dostal veľkú príležitosť!

Len 15-ročný Viliam Bajzík včera nemal práve šťastný deň. Ako jeden zo súťažiacich šou Pečie celé Slovensko sa medzi dvanástimi súpermi statočne držal, no jeho talent na dlhoročné skúsenosti konkurencie už nestačili a v nedeľu z projektu vypadol. No v cukrárskom svete sa rozhodne nestratí... 

Už teraz sa mu totiž podaril úspech, ktorí sa iným nepodarí ani po rokoch praxe. Zavolali ho totiž piecť pre 4-hviezdičkový hotel v Nízkych Tatrách. Gurmánske menu dokonca pripravoval po boku známeho slovenského šéfkuchára Michala Konráda. Zaujímalo nás teda, ako sa k takejto príležitosti dostal. 

Viliam Bajzík síce z projektu Pečie celé Slovensko vypadol, no vo svete cukrárov sa rozhodne nestratí.
Zobraziť galériu (10)
Viliam Bajzík síce z projektu Pečie celé Slovensko vypadol, no vo svete cukrárov sa rozhodne nestratí.  (Zdroj: Ján Zemiar)

„Bola to v podstate milá náhoda, kedy som sa spoznal so spolužiačkou z vyššieho ročníka hotelovej akadémie v Piešťanoch, ktorá brigáduje v tomto hoteli. Počas nášho rozhovoru som jej spomenul, že rád pečiem a ukázal som jej zopár svojich dezertov. Ona tieto dezerty ukázala vedeniu hotela, a tak som dostal pozvanie na event s Michalom Konrádom,“ prezradil nám Viliam. 

Jeho hlavnou úlohou na evente bolo podielať sa na poslednom chode, teda na dezerte. No obrovským zážitkom preňho bola aj spolupráca so známym kolegom. „Spolupráca s Michalom Konrádom bola pre mňa veľkým prínosom a skúsenosťou. Bolo to veľmi milé, občas to gradovalo no predovšetkým to bolo profesionálne. Michal je veľmi milý, charizmatický človek a prácu, ktorú robí, je vidieť, že robí precízne,“ dodal mladý cukrár, ktorému už teraz mnohí predpovedajú veľkú budúcnosť. Tak my mu prajeme, nech svoj talent a potenciál využije naplno!

Viliam Bajzík chystal dezert pre 4-hviezdičkový hotel po boku Michala Konráda.
Zobraziť galériu (10)
Viliam Bajzík chystal dezert pre 4-hviezdičkový hotel po boku Michala Konráda.  (Zdroj: Ján Zemiar)

ÚSPECH Viliama (15) z
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Viac o téme: Pečie celé Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu