Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Otto Weiter po klinickej smrti: Nepoučiteľný... Veď sa zahráva so životom!

Otto Weiter Zobraziť galériu (4)
Otto Weiter (Zdroj: Senzi TV)

BRATISLAVA - Všetci ešte majú v živej pamäti, že spevák Otto Weiter (66) nedávno zvádzal boj o život. Po dlhodobých problémoch so srdcom skolaboval a v umelom spánku ležal 6 týždňov. Dokonca tvrdí, že bol viac ako 4 minúty mŕtvy. Napriek tomu sa aktuálne zdá, akoby sa zo svojich problémov nepoučil.

Vážnejšie problémy Otta Weitera začali na jar 2019, keď ho hospitalizovali so zápalom srdcového svalu. Srdce mu vtedy pracovalo len na 15 %, neskôr sa našťastie jeho stav zlepšil. Lekári však nechceli nič nechať na náhodu a speváka zaradili na zoznam čakateľov na transplantáciu srdca. 

Otto Weiter
Zobraziť galériu (4)

V júli 2020 však Weiterovi zomrela manželka Andrea a svoj žiaľ spracovával s pohárikom whisky a cigaretou v ruke. V polovici septembra ho potom opäť náhle hospitalizovali. 

Podľa informácií, ktoré odzneli v Senzi TV, spevák podpísal reverz a chcel odísť domov, no na chodbe skolaboval a nastala u neho zástava srdca. „Bol som mŕtvy 4,5 minúty. Proste vypli prístroje, vypli všetko, bol som mŕtvy 4,5 minúty presne,“ šokoval vtedy vo vysielaní Otto.

Časom sa mu však evidentne polepšilo. Koncom júna vyšlo najavo, že má novú priateľku a opäť mladšiu. Je ňou speváčka Petra Maxin (41). Ako pár prišli aj na krst nového albumu svojej kolegyne Lenky Rakárovej, ktorá vystupuje pod umeleckým menom LeRa. 

Otto Weiter po klinickej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Otto Weiter v spoločnosti s novou priateľkou: Aha, ako sa nežne držia za ruky! (Zdroj: Topky.sk)

Práve tam vyšlo najavo, že Otto sa ani po zdravotných problémoch nevzdal svojej veľkej neresti, a to fajčenia. Do ružinovského areálu totiž nakráčal ruka v ruke nielen s priateľkou, ale aj cigaretou.

Každý lekár pritom pri pacientoch so srdcovými problémami dvíha v tomto smere varovný prst. Hoci fajčenie majú ľudia bežne spojené najmä s chorobami pľúc, škodí veľmi aj srdcu. Je v podstate hlavnou príčinou ochorení srdca a ciev. Nikotín zvyšuje frekvenciu srdca, fajčenie navyše urýchľuje a podporuje vznik zrazenín. 

Fajčiari oveľa častejšie trpia kôrnatením ciev – to znamená, že sa v nich usádzajú tukové nánosy a cievy sa zužujú, samotné srdce potom musí vynaložiť oveľa väčšiu námahu na prečerpávanie krvi. Ako upozorňuje na internete Slovenská nadácia srdca, „upchané cievy sú najčastejšou príčinou srdcového infarktu a mozgovej porážky.” Otto, ktorý naposledy tvrdil, že mu srdce pracuje asi len na 30 %, sa tak naozaj zahráva so svojím životom. 

Otto Weiter po klinickej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Viac o téme: Otto Weiter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu