Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Herci z SND po kauze s výplatami: Na letné dovolenky môžu ZABUDNÚŤ!

Herci zo SND budú makať celé leto. Zobraziť galériu (5)
Herci zo SND budú makať celé leto. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Koncom mája sme na Topkách informovali o vážnej finančnej situácii v Slovenskom národnom divadle. Hrozilo, že vedenie nebude mať ani na výplaty pre hercov. Aktuálne sa zamestnanci budú musieť zmieriť s tým, že si leto zrejme veľmi neužijú. Na dovolenky môžu zabudnúť!

VIDEO: Štefan Bučko nám porozprával o svojich plánoch na leto

Herci z SND po kauze s výplatami: Na letné dovolenky môžu ZABUDNÚŤ! (Zdroj: Vlado Anjel)

Býva akýmsi zvykom, že spolu so školami, majú letné prázdniny aj slovenské divadlá. Dôvodom je nielen dovolenkové obdobie a menší záujem o umenie, ale aj vysoké teploty a absencia klimatizácií v sálach. Výnimočné situácie si však občas vyžadujú výstup z komfortnej zóny. 

No a podľa toho sa zariadili aj mnohé naše divadlá. Po kauze s výplatami, kedy finančná situácia Slovenského národného divadla bola natoľko vážna, že sa hovorilo dokonca o bankrote inštitúcie, vedenie využilo uvoľnené opatrenia a rozhodlo sa hercom zrušiť dovolenky. 


Ďalší kiks ministerky kultúry: Po Novej scéne ju majú v zuboch aj herci zo SND... Problémy s výplatami!


Tradičné prázdniny sa nekonajú, naopak - SND vraj plánuje predstavenia počas celého leta. Dozvedeli sme sa to od herca Štefana Bučka. „No, keďže ten COVID nás dostal takto do situácie, tak aj v škole, kde učím, aj v Slovenskom národnom divadle budeme pravdepodobne fungovať v lete, že nebudú tie letné prázdniny, budeme sa snažiť hrať,“ prezradil nám v rozhovore.  

Vraj dokonca na júl majú netradične naplánovanú aj premiéru. „Aj teraz v júli bude už premiéra a budeme pokračovať aj v auguste. Že budeme mať nejaké hracie dni. My máme dobre klimatizované divadlo, takže si myslím, že ľuďom padne vhod byť tam účasní nejakého zážitku divadelného. Netradičné na leto, ale trochu to dlžíme tým ľuďom,“ dodal Bučko. 

Podľa našich informácií si počas leta veľmi neoddýchnu ani herci z Radošínskeho naivného divadla a počas letných mesiacov budú pracovať v podobnom režime ako Slovenské národné divadlo. Nuž ale netreba sa čudovať, nikto totiž ani len netuší, či sa pandemická situácia opäť nezhorší, a tak treba využiť dni, kedy môžu byť divadlá otvorené. 

Viac o téme: Slovenské národné divadloŠtefan Bučko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu