Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďurianovej ex hrozí až 20 ROKOV väzenia: Detaily ŠPINAVÉHO BIZNISU!

Zobraziť galériu (5)

BRATISLAVA - Ešte v polovici mája sa na verejnosť dostala informácia, že expartner Marianny Ďurianovej je opäť po krk v problémoch. Podnikateľ Roman Doležaj je znovu v hľadáčiku polície, a to len dva roky po tom, čo ho prepustili z trojročného väzenského pobytu v Hrnčiarovciach nad Parnou. Redakcia Topky.sk sa dostala k dokumentom, ktoré ozrejmujú detaily, prečo po Doležajovi aktuálne vyhlásili pátranie!

„Vyšetrovateľ obvinil 16 osôb zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi,“ informovala ešte začiatkom mája hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Bolo to tesne potom, čo NAKA zasahovala na viacerých miestach Slovenska s úmyslom zadržať spomínané osoby, medzi nimi aj expartnera známej moderátorky Romana Doležaja.

Redakcia Topky.sk najnovšie získala dokumenty, z ktorých je zjavné, do čoho sa Ďurianovej ex namočil. Trestne stíhaný Roman Doležaj podľa uznesenia o vznesení obvinenia obchodoval s takzvanými prekurzormi. Ide o látky, z ktorých sa vyrábajú drogy. Policajti v uznesení zdokumentovali rovno tri prípady, v ktorých figuruje meno hľadaného Romana Doležaja.

Po Romanovi Doležajovi pátra polícia.
Zobraziť galériu (5)
Po Romanovi Doležajovi pátra polícia.  (Zdroj: Polícia SR)

Ten prvý sa podľa obvinenia stal ešte na prelome rokov 2002 - 2003. „Roman Doležaj po predchádzajúcej dohode s Ivanom J. a Petrom F. týmto  odpredal 3x po 100 gramov metamfetamínu, ktoré si obvinený Roman Doležaj zaobstaral z doposiaľ nezisteného zdroja," píše sa v uznesení, pričom spomínaní dvaja muži mali Doležajovi za metamfetamín zaplatiť 240-tisíc slovenských korún, teda takmer 8-tisíc eur. 

V rokoch 2007 - 2008 zasa Doležaj kupčil s efedrínom. „...odovzdal obvinený Roman Doležaj 2 kg efedrínu za doposiaľ nezistenú cenu, ktorý sa používa ako prekurzor pri výrobe metamfetamínu,” uvádza sa v uznesení, pričom spomínanú látku mal odovzdať Romanovi K. na ulici v Bučanoch. 

Tomu istému mužovi odovzdal Doležaj v roku 2012 ďalší efedrín. „V jeho dome v Bučanoch, kde mu v 10-kilovom vedre odovzdal ihličkový efedrín... kde Roman K. takto získaný efedrín splatil vo viacerých splátkach, pričom za 10 kg efedrínu vyplatil obv. Romanovi Doležajovi celkovo 60.000 eur pri cene 6.000 eur za kilo efedrínu,” stojí v uznesení o poslednom skutku s tým, že Roman K. následne z uvedeného efedrínu vyrobil metamfetamín. 

Advokátka Romana Doležaja Jana Kubáňová na obvinenie svojho klienta reagovala strohým vyhlásením. „Nemám súhlas od klienta, aby som sa k tomu vyjadrovala,” povedala nám. V prípade dokázania viny hrozí Romanovi Doležajovi pre obvinenie z obchodovania s prekurzormi až 20-ročné väzenie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu