Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Marika Gombitová sa opäť hlási o slovo: Spolupráca so slovenským DJ-om... Toto musíte počuť!

Marika Gombitová sa opäť hlási o slovo! Zobraziť galériu (4)
Marika Gombitová sa opäť hlási o slovo! (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Už je to naozaj dlhý čas, čo sa fanúšikovia Mariky Gombitovej (64) naposledy dočkali nového hitu. Takéto novinky síce ikonická speváčka neplánuje, no v rámci toho, že sa chystá vydať vinylový dvojalbum autorských piesní, predsa len si pripravila niečo svieže. Speváčka sa totiž nechala na hovoriť na remix jedného zo svojich hitov, ktorý do moderného šatu obliekol DJ Robert Burian!

Reč je o skladbe V období dažďa. „Na stretnutí s Marikou, na ktorom sme sa rozprávali o dramaturgii jej autorského 2LP, vznikla myšlienka pokúsiť sa o niečo podobné, ako dnes sledujeme v prípade známych hitov z minulosti. Využiť pôvodný spev doplnený novým a súčasnosti zodpovedajúcim inštrumentálnym podkladom. Marike sa tento nápad zapáčil, a keďže som mal veľmi dobrú skúsenosť z minulosti, navrhol som, aby sme oslovili Roberta Buriana. Marika súhlasila,“ hovorí hudobný dramaturg Juraj Čurný.

Marika Gombitová sa opäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Patrik Ratajský)

Základom skladby je pôvodná nahrávka z albumu Ateliér duše z roku 1987. Robert Burian je zo spolupráce s ikonickou speváčkou nadšený. „Veľmi sa teším. Je to pre mňa obrovská pocta a cítim sa neskutočne vďačný za to, že som dostal oficiálny súhlas spraviť remix pre takú legendu, akou Marika Gombitová bezpochyby je. Ďakujem. V súčasnosti sa celý svet nachádza v nepriaznivej dobe a verím, že týmto remixom prinesieme na hudobné Slovensko niečo pozitívne,“ povedal k netradičnej výzve.

Remix skladby má na svedomí DJ Robert Burian
Zobraziť galériu (4)
Remix skladby má na svedomí DJ Robert Burian  (Zdroj: Archív R.B.)

No a výsledok ocenila aj samotná Marika Gombitová. „Veľmi sa teším remixu mojej pesničky V období dažďa, ktorý sa fantasticky podaril Robovi Burianovi. Verím, že vás v týchto ťažkých časoch poteší,“ dodala naša hudobná legenda. A čo vy? Páči sa vám nová verzia tohto niekdajšieho hitu? 

Viac o téme: Marika Gombitová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu