Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Smutná správa pre mnohých Slovákov: Smrť punkovej legendy!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Odišiel na večnosť! Punková scéna má na Slovensku značnú základňu fanúšikov. Tých v uplynulých hodinách zasiahli veľmi smutné správy. A to, že legendárny hudobník Braňo Alex (†55), ktorý stál pri zrode formácií Slobodná Európa a Zóna A, zomrel.

Smutnú správu oznámili fanúšikom členovia kapely Slobodná Európa na svojom facebookovom profile. „S veľkou bolesťou v srdci vám oznamujeme, že zomrel náš priateľ a celoživotný súputník Braňo Alex. Zbohom, priateľu. Ťažko sa hľadajú slová....” znie odkaz pri archívnej fotografii obľúbeného hudobníka. 

Fanúšikovia slovenského punku smútia. Zomrel legendárny hudobník Braňo Alex.
Zobraziť galériu (3)
Fanúšikovia slovenského punku smútia. Zomrel legendárny hudobník Braňo Alex.  (Zdroj: Facebook)

Krstný otec slovenského punkrocku, najznámejší slovenský punkáč, nestor česko-slovenskej punkovej scény. Aj takéto slová sa objavujú v súvislosti s Braňom Alexom, ktorý v roku 1984 spoluzakladal Zónu A a v roku 1989 Slobodnú Európu.

Pre zdravotné problémy zavesil basgitaru na klinec v roku 2012. Mal problémy so šľachami v rukách. „Proste ma postupne prestali poslúchať. Strácal som v nich cit, nemohol som už ani poriadne ohýbať prsty. Nie, že sa už takto ďalej nedalo hrať na base, ale som ju už, bohužiaľ, poriadne ani neudržal v rukách. Nebolo inej možnosti, ako basu po celých tých dlhých desaťročiach zavesiť na klinec. Hlava chcela ísť ďalej, ale telo, bohužiaľ, protestovalo...“ uviedol v minulosti pre portál livemusic.sk

Braňo Alex bol medzi punkermi legendou.
Zobraziť galériu (3)
Braňo Alex bol medzi punkermi legendou.  (Zdroj: Facebook)

VIDEO: Braňo Alex, Sveťo Korbeľ & Personál - Krajina nevšedných chvíľ, Bolo to už dávno. (25. 2. 2016)

Viac o téme: Braňo Alex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu