Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

MEGAkrádež v českom šoubiznise: Vykradli známeho miliardára… Prišiel aj o erotický obraz od Gotta!

Karel Janeček sa stal obeťou zlodejov. Zobraziť galériu (6)
Karel Janeček sa stal obeťou zlodejov. (Zdroj: Instagram K.J.)

PRAHA - Český miliardár Karel Janeček má hlavu v smútku. Stal sa totiž obeťou krádeže. Okrem pár drobností mu zlodeji zobrali aj erotický obraz od Karla Gotta (†80), ktorý boháč pred rokmi vydražil za štvrť milióna českých korún. No hoci informácia sa na verejnosť dostala len teraz, dielo chýba už od jesene!

Miliardár Karel Janeček o krádeži informoval v spoločnosti policajtov. „Mal som obraz vo svojom byte a potom sme sa sťahovali. Mali sme ho uskladnený na novom mieste, kde sa dorábali veci. Keď sme na jeseň minulého roku chceli obrazy rozmiestniť, zistili sme, že tam, bohužiaľ, nie je,“ priznal českým médiám známy boháč. 


Po smrti je z neho uznávaný maliar: TENTO obraz Karla Gotta (†80) sa predaj za 3 milony... Aukcia trvala pár minút!


Zlodeji mu vraj zobrali viacero vecí, no najcennejším kúskom bol bez pochýb obraz od zosnulého maestra Karla Gotta. Ide o dielo zo série Čas něžnosti z roku 2012 a Janeček ho vydražil ešte počas spevákovho života za 260-tisíc českých korún. Dnes má dielo oveľa vyššiu hodnotu. No pre jeho majiteľa má aj tú sentimentálnu. 

Karel Janeček je známym českým miliardárom.
Zobraziť galériu (6)
Karel Janeček je známym českým miliardárom.  (Zdroj: Instagram K.J.)

„Vyjadroval Gottov postoj k životu. Pre mňa mal omnoho väčšiu hodnotu, než je finančná čiastka,“ priznal Janeček. Kto by mohol byť zlodejom, netuší... No v čase rekonštrukcie bytu prešlo priestormi, kde bol obraz odložený, viacero potenciálnych dlhoprstých. „Pohybovali sa tam ľudia, ktorí mali nejakú prácu,“ prezradil boháč. Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá prosí verejnosť o pomoc pri pátraní.

Viac o téme: Karel GottKarel Janeček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu