Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zomrela legendárna česko-slovenská moderátorka (†92): V roku 1968 mala ZÁKAZ vysielať!

Zomrela legendárna televízna hlásateľka a moderátorka Kamila Moučková. Zobraziť galériu (3)
Zomrela legendárna televízna hlásateľka a moderátorka Kamila Moučková. (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Televízny svet je v smútku! Vo veku 92 rokov zomrela legendárna hlásateľka a moderátorka Kamila Moučková. Známa Češka dlhší čas bojovala so zhoršeným fyzickým a psychickým stavom.

Kvôli svojmu zdravotnému stavu bývala striedavo v nemocnici a doma. V poslednom období musela byť dokonca prevezená do starostlivosti Boromejok, čo je rehoľné spoločenstvo, ktoré pomáha so starostlivosťou o dlhodobo chorých. 

Moučková na vrchole svojej slávy patrila k najvýraznejším osobnostiam televíznej obrazovky. Jej hviezdnu kariéru ukončila až invázia vojsk Varšavskej zmluvy v auguste 1968, počas ktorého vysielala a moderovala protiokupačné vysielanie. Totalitný režim ju kvôli tomu profesijne zlikvidoval. 

Kedysi úspešná hlásateľka do roku 1989 pracovala ako bufetárka v hereckom klube Komorného divadla či ako upratovačka, predavačka a servírka. Na obrazovky sa mohla vrátiť až po revolúcii. V roku 2013 dostala štátne vyznamenanie - medailu Za zásluhy I. stupňa.

V uplynulých mesiacoch sa Moučková pasovala s boľavou chrbticou, ktorú ale vzhľadom na jej stav nešlo operovať. Zrejme tomu nepomohlo ani zranenie v júli 2018, kedy si pri páde zlomila krčok v bedre. „Lenže to v nemocnici vôbec nezistili a dva týždne ma nechali len tak bez operácie. Dosť to bolelo,“ povedala vtedy hlásateľka. Česť jej pamiatke!

Kamila Moučková bola legendárnou televíznou hlásateľkou a moderátorkou.
Zobraziť galériu (3)
Kamila Moučková bola legendárnou televíznou hlásateľkou a moderátorkou.  (Zdroj: Show Jana Krause)

Viac o téme: Kamila Moučková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu