Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šok! Zomrela čarodejnica (†79) z Arabely: Bojovala s koronavírusom!

Jana Andresíková stvárnila v Arabele čarodejnicu pani Černú. Zobraziť galériu (5)
Jana Andresíková stvárnila v Arabele čarodejnicu pani Černú. (Zdroj: CT)

PRAHA - Český umelecký svet je v smútku! Zomrela totiž známa herečka, dabérka a pedagogička Jana Andresíková (†79). Tá môže byť slovenským divákom známa najmä ako čarodejnica pani Černá z legendárneho seriálu Arabela. Podľa jej priateľa bojovala s koronavírusom!

Český Blesk o tom informovala jej dcéra Michaela Binderová. „S bolesťou v srdci oznamujeme, že nás dnes opustila moja maminka, herečka a pedagogička doc. Jana Andresíková,“ oznámila spomínanému portálu zdrvená dcéra. 

„Jana bola už niekoľko mesiacov po operácii zlomeniny nohy v Centre následnej starostlivosti v Mělníku, kde rehabilitovala. Dnes dopoludnia bola prevezená do mělnickej nemocnice, pretože jej už niekoľko dní bolo zle. Bol u nej potvrdený koronavírus, bohužiaľ hneď na to, okolo poludnia, zomrela. Jej telo bolo oslabené niekoľkými srdcovými kolapsami a mŕtvicami,“ ozrejmil Blesku herečkin kamarát René Kekely. 

Andresíková bola vyhľadávanou dabingovou herečkou, často prepožičiavala svoj hlas Whoopi Goldberg. V roku 2010 jej bola udelená Cena Františka Filipovského za celoživotné dielo. Jej poslednou výraznou filmovou postavou bola Lady v Kameňákoch Zdeňka Trošku. Česť jej pamiatke!

Jana Andresíková stvárnila v Arabele čarodejnicu pani Černú.
Zobraziť galériu (5)
Jana Andresíková stvárnila v Arabele čarodejnicu pani Černú.  (Zdroj: CT)

Viac o téme: ArabelaJana Andresíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu