Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pokračuje proces s Norou Kabrheľovou: Známa podnikateľka opäť pred súdom!

Eleonóra Kabrheľová Zobraziť galériu (2)
Eleonóra Kabrheľová (Zdroj: Miro Vacula)

BRATISLAVA - Pred senátom Okresného súdu Bratislava I pokračuje po dlhšej prestávke proces s východoslovenskou podnikateľkou Eleonórou Kabrheľovou, predtým známou ako Eleonóra Mojsejová, a ďalšími spoluobžalovanými z podvodov.

Na hlavné pojednávanie sa dostavila Eleonóra Kabrheľová aj ďalší dvaja obžalovaní. Zvyšní traja dali súhlas na pojednávanie v neprítomnosti a z desiatich predvolaných svedkov sa nedostavil ani jeden. "Súd dnes vykoná prehrávanie zvukových a zvukovoobrazových záznamov, ktoré sú ako CD a DVD súčasťou spisového materiálu," informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Marcový termín vo veci bol zrušený z dôvodu opatrení proti šíreniu nového koronavírusu. Predtým sa vo veci malo pojednávať v polovici januára. Proces sa odročil, keďže sa opätovne nedostavila Eleonóra Kabrheľová a jeden spoluobžalovaný. Riadne sa v kauze vtedy už nekonalo viac ako rok, keď senát musel z rozličných dôvodov proces najmenej tri razy odročovať. Skoré ukončenie tejto kauzy sa na tomto súde nepredpokladá. Krajská prokuratúra v Bratislave totiž pôvodne navrhla vypočuť 80 svedkov, vypočutých bolo približne len 60.

Pokračuje proces s Norou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Obžalovaná z faktoringového podvodu a neodvedenia dane

Kabrheľová je obžalovaná z faktoringového podvodu a neodvedenia dane s ďalšími piatimi spoluobžalovanými. Podľa obžaloby mala s Marošom M., Dušanom K. a Marekom K. v roku 2007 presvedčiť konateľa banskobystrickej firmy, že ak podpíše faktoringovú zmluvu, túto spoločnosť získa. Potom mali vyhotoviť podľa obžaloby tri falošné dodávateľské faktúry. Údajné pohľadávky vyplývajúce z týchto faktúr previedli na faktoringovú spoločnosť, ktorá Kabrheľovej podľa obžaloby vyplatila takmer 700.000 eur.

Eleonóra Kebrheľová., Donald D. a Peter M. taktiež od septembra 2007 nafingovali kúpu tlačiarenského stroja takmer za 3,2 milióna eur a na tomto základe si uplatnili nadmerný odpočet DPH vo výške viac ako 500.000 eur. Daňový úrad peniaze nevyplatil, pretože pri kontrole zistil neoprávnené uplatnenie odpočítania dane. V tejto kauze sa začalo pojednávať v marci 2014.

Viac o téme: ProcesSúd Eleonóra Kabrheľová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu