Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Otvorený rozhovor s Kamilou Magálovou: Opatreniami trpí šport i kultúra, zákazy nám v boji s koronou nepomôžu!

Kamila Magálová Zobraziť galériu (2)
Kamila Magálová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Uplynulú nedeľu sa v historickej budove Slovenského národného divadla rozdávali ocenenia Slovenka roka. Víťazkou v kategórii kultúra a zároveň aj nositeľkou prestížneho titulu absolútna Slovenka roka, sa stala herečka Kamila Magálová. Po skončení galavečera sme sa s ikonou našej divadelnej scény rozprávali a v rozhovore nám okrem svojich pocitov z víťazstva prezradila aj to, čo si myslí o korona-opatreniach v rámci kultúry či mladých hercoch.

Prvá vec, na ktorú sme sa pani Magálovej po prenose pýtali, bolo to, ako vníma zisk titulu Slovenky roka. „Pocity sú to veľmi príjemné, keď niečo vyhráte. Znamená to, že vaša práca má zmysel. A hlavne v dnešnej tažkej dobe pandémie, kedy je tá kultúra na chvoste všetkého - a myslím si, že neprávom. Takže je to zadosťučinenie, že ma ľudia takto ocenili a som im zato vďačná," prezradila nám herecká diva. 

Otvorený rozhovor s Kamilou Magálovou: Opatreniami trpí šport i kultúra, zákazy nám v boji s koronou nepomôžu! (Zdroj: Jan Zemiar)
Galéria: Galavečer Slovenka roka 2020

Keď už sme spomenuli koronu, reč padla aj na kultúru, ktorá prísnymi opatreniami mimoriadne trpí. A podľa tejto úspešnej herečky v tom nie je sama. „Napríklad aj šport. Ak je na veľký štadión, kde je množstvo miest, možné pustiť len tisíc ľudí, tak to je niečo, čo si myslím, že by sa malo zmeniť. A takisto aj my v divadlách budeme mať menej ľudí. Asi to musíme len vydržať a byť zodpovední," zamyslela sa a dodala, že na to, že tu máme koronavírus, by sme si podľa nej mali začať zvykať.

„Myslím si, že korona nevymizne úplne, ale budeme s ňou musieť žiť a podľa toho sa zariadiť. Ale mali by sme to robiť možno trošku striedmejšie a triezvejšie. Aj čo sa týka kultúry aj toho športu, lebo je to veľmi dôležité a my bez divákov môžme fungovať len veľmi ťakžo - a predpokladám, že aj tí diváci bez nás," uviedla pre Topky členka Slovenského národného divadla. 

Herečka Kamila Magálová získala ocenenie Slovenka roka v kategórii kultúra a umenie, stala sa však aj absolútnou Slovenkou roka 2020.
Zobraziť galériu (2)
Herečka Kamila Magálová získala ocenenie Slovenka roka v kategórii kultúra a umenie, stala sa však aj absolútnou Slovenkou roka 2020.  (Zdroj: Jan Zemiar)

V rozhovore nám povedala aj svoj názor na situáciu, keby kultúra kvôli korone opäť dostala absolútnu stopku, no prezradila nám aj recept na svoj úspech, prečo si myslí, že sa má aj po desiatkach rokov praxe stále čo učiť a porozprávala o tom, či si začínajúci herci nechávajú radiť od skúsenejších kolegov. Viac sa dozviete v našom videorozhovore vyššie! 

Viac o téme: Kamila MagálováSlovenka roka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu