Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Juraj Loj si v Šarlatánovi zahral homosexuála: Je potrebné ich rešpektovať!

Juraj Loj vo filme Śarlatán Zobraziť galériu (2)
Juraj Loj vo filme Śarlatán (Zdroj: cinemart)

BRATISLAVA - V stredu večer sa v jednom z bratislavských kín konala premiéra dlhoočakávaného filmu Šarlatán. V snímke od poľskej režisérky Agnieszky Holland si zahral aj herec Juraj Loj, ktorý nám ešte pred samotným premietaním porozprával o filme, no i citlivej téme, ktorej sa dotýkal...

Herec mal možnosť vidieť film už pred jeho premiérou v Bratislave. „Videl som film na festivale v Berlíne. Keďže je to tak kontroverzná téma, akou je homosexualita, ja len dúfam, že to ľudia príjmu a budú to chápať v kontúrach tých udalostí a doby, kedy tie osobnosti žili. Verím, že to budú ľudia pozerať cez tento filter,” povedal nám herec na úvod. 

Juraj Loj si v Šarlatánovi zahral homosexuála: Je potrebné ich rešpektovať! (Zdroj: Martin Bublavý )
Galéria: Slovenská premiéra filmu Šarlatán:
Šarlatán rozpráva príbeh českého liečiteľa Jana Mikoláška a je inšpirovaný jeho životom. Tvorcovia sa rozhodli do filmu zakomponovať aj jeho milenca a asistenta Františka Palka, ktorého si zahral práve Juraj. Ten dúfa, že snímku si prídu do kina pozrieť aj mladí ľudia. „Pretože mám pocit, že tá téma homosexuality je síce neustále na stole, no nie je v nás zodpovedaná. Všetci síce hovoria o tom, akí sú liberálni, no akonáhle sa ich to nejako osobne dotýka alebo majú nejakú skúsenosť, tak zapnú bojové radary,” uviedol pre Topky Juraj. 

V rozhovore otvorene odpovedal na to, ako by sa postavil k tomu, ak by bol homosexuálne orientovaný niekto z jeho blízkych a vyjadril názor, že ľudia by mali túto orientáciu viac rešpektovať. Viac sa dozviete v našom video-rozhovore vyššie!

Juraja Loja prišlu na premiéru podporiť jeho partnerka Zuzana Kanócz s ich najmladšou dcérkou Leylou
Zobraziť galériu (2)
Juraja Loja prišlu na premiéru podporiť jeho partnerka Zuzana Kanócz s ich najmladšou dcérkou Leylou  (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Juraj LojŠarlatán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu